Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: vrijdag 29 juni (1)

RTL Nederland laat er geen gras over groeien. Het mediaconcern maakt woensdag al melding van de samenwerking met Talpa Media bij de Nederlandse Mededinginsautoriteit (NMa). De verbintenis tussen RTL en Talpa was dinsdag wereldkundig gemaakt. Met het nieuwe televisieseizoen in aantocht in september, rijst de vraag of het mediaconcern op tijd toestemming krijgt om de programma’s van Talpa Media uit te zenden.

Eind juli maakt het mediaconcern zijn plannen voor het nieuwe televisieseizoen bekend. “Of we ook iets zeggen over de programma’s die we van Talpa Media overnemen, hangt af van de uitspraak van de NMa”, aldus een woordvoerder van RTL. Lees verder

Slagter
Jan Maarten Slagter, correspondent voor Het Financieele Dagblad in Londen, wordt de nieuwe voorman van de Vereniging van Effectenbezitters. Hij neemt per 1 oktober het stokje over van Peter Paul de Vries, meldt de VEB donderdag. De scheidende directeur Peter Paul de Vries kondigde zijn vertrek al op 14 februari aan. Slagter (37) werkt sinds 1998 bij Het Financieele Dagblad. Daarvoor was hij werkzaam als advocaat, waarbij hij zich onder meer bezighield met fusies, overnames en goed ondernemingsbestuur. Lees verder

Tientje
De sterren van Tien die bij RTL Nederland willen werken, moeten rekening houden met minder inkomsten. RTL-topman Fons van Westerloo zegt dat hij niet automatisch de forse gages zal betalen waarmee John de Mol sterren als Beau van Erven Dorens, Jack Spijkerman en Bridget Maasland twee jaar geleden naar zijn stal lokte. ,,Daar begin ik niet aan,’’ zegt Van Westerloo. ,,Al was het maar omdat de verschillen met de RTL-sterren dan te groot worden. Ik wil geen scheve ogen. Dat hebben onze mensen niet verdiend. Die zijn hier gebleven in een turbulente tijd en hebben loyaliteit getoond.’’ Lees verder

Verhuizing
Vrijwel alle sterren van Tien verhuizen uiteindelijk mee naar RTL Nederland. Dat verwacht sterrenmanager Frank Wisse, die onder meer de belangen behartigt van RTL-coryfee Wendy van Dijk. Met het bekendmaken van de mediadeal dinsdag werd duidelijk dat RTL alleen nog afspraken heeft gemaakt met Linda de Mol. Met uitzondering van Caroline Tensen, die waarschijnlijk naar de NCRV gaat, moeten Tien-sterren als Beau van Erven Dorens, Winston Gerschtanowitz en Bridget Maasland allemaal nog in gesprek met RTL-baas Fons van Westerloo over hun toekomst. Lees verder

Popconcerten
De klassieke popconcertfoto verdwijnt. Doorleefde close-ups van bekende artiesten zijn als gevolg van steeds verregaander restricties van artiestenmanagers steeds minder mogelijk. Dat zeggen popfotografen Paul Bergen (AD) en William Rutten (Hitkrant). Zij worden bij concerten meer en meer van het podium weggehouden en mogen de artiesten alleen nog met een telelens fotograferen. Doorgaans niet langer dan vijf minuten. Lees verder

Doof
De belangenorganisaties van doven en slechthorenden, verenigd in SOAP!, dringen er bij RTL Nederland op aan om naast de programma’s ook de teletekstondertiteling van Tien over te nemen. Dat schrijven de organisaties in een brief aan het bestuur en de directie van de zender. ,,Teletekstondertiteling is voor de 1,5 miljoen doven en slechthorenden in Nederland een belangrijke voorwaarde om televisieprogramma’s te kunnen volgen. Tien onderscheidde zich gunstig van de andere commerciële televisiezenders door al hun Nederlandstalige programma’s via teletekst te voorzien van ondertiteling”, schrijft SOAP. Lees verder

Groen
Hubert Smeets vertrekt als hoofdredacteur van het weekblad De Groene Amsterdammer. Hij keert terug naar NRC Handelsblad, waar hij voor zijn komst naar het weekblad jaren lang aan verbonden was. Dit heeft hij vandaag het personeel van De Groene Amsterdammer laten weten. Smeets wordt bij NRC commentator buitenland en wordt ook actief bij het opleiden en begeleiden van redacteuren. Smeets (1956), die nieuwe en theoretische geschiedenis studeerde in Amsterdam, was sinds 2003 hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Behalve leiding geven aan het blad, was hij ook actief als verslaggever. Zo schreef hij ongeveer een half jaar geleden reportages over de perikelen bij PCM, uitgever van onder meer NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant. Lees verder

Amigo
Het voortbestaan van Radio Amigo wordt bedreigd. Waarschijnlijk gaat de zender -na negen jaar dienst- per 1 juli uit de lucht. UPC heeft de frequentie aan een andere zender gegeven. Het radiostation heeft te kampen met financiële problemen. Met het aannemen van een nieuw bestuur hopen ze er weer bovenop te komen. Bestuurslid Jay Pahladsingh: ,,We hebben voldoende inkomsten om alle lasten te betalen. Ik weet zeker dat we uit deze crisis komen.’’ Lees verder

Mol
Het gerucht ging al een tijdje, maar gisteren was het dan officieel: na twee jaar gaat de stekker uit tv-zender Tien. John de Mol heeft de hele zaak verkocht aan RTL. Die neemt de belangrijkste programma’s van Tien over (Deal or No Deal, Expeditie Robinson en De Gouden Kooi). Ook al het voetbal gaat naar RTL en RTL-baas Fons van Westerloo heeft al gezegd minder reclameblokken te willen. Maar er zijn ook programma’s die sneuvelen. Honderd mensen verliezen hun baan. D’r is wel een mooi sociaal plan: mensen die vanaf het begin bij Tien werkten krijgen 14 maandsalarissen mee, schrijft de Telegraaf. Lees verder

Mol
RTL gaat proberen de eredivisie op ouderwetse wijze uit te zenden: de belangrijkste wedstrijden eerst. Ook wil de zender minder reclame tussen de wedstrijden. RTL gaat onderzoeken of het mogelijk is op die manier de lijn van het oude Studio Sport in ere te herstellen, aldus een woordvoerder van de zender. RTL neemt het voetbal met ingang van komend seizoen over van Tien. De zender van John de Mol verdwijnt. Lees verder

Gerelateerde berichten