Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 13 juni

De kijkcijfers van de soap Goede tijden, slechte tijden hebben afgelopen week een dramatisch dieptepunt bereikt. Donderdag 7 juni scoorde de dagelijkse serie van RTL 4 slechts 826.000 kijkers. Ook de overige dagen van die week werd de magische grens van 1 miljoen kijkers niet gehaald, met uitzondering van vrijdag. Endemol Nederland maakt zich vooralsnog geen zorgen over de tanende populariteit van de soap.

“Het marktaandeel van Goede tijden laat een constante lijn zien”, aldus woordvoerster Nicole Velthuis. “De tendens van lagere kijkcijfers werd vorig jaar november al ingezet. Volgens ons zwakt het niet verder af.” Het gaat niet goed met Goede tijden, slechte tijden. De soap die in voorgaande jaren dagelijks meer dan 2 miljoen kijkers wist te trekken, scoorde afgelopen week per dag zelfs minder dan 1 miljoen kijkers. Met als absoluut dieptepunt afgelopen donderdag, met 826.000 kijkers. Lees verder

Sopranos
Fans van The Sopranos zijn boos over het einde van hun favoriete tv-serie. De laatste aflevering, die zondag in Amerika werd uitgezonden, was voor veel liefhebbers niet spectaculair genoeg. Dat meldde het Amerikaans showbizztijdschrift People maandag. Er was geen bloedbad, iets dat wel werd verwacht als afsluiter van de wereldwijd populaire serie over de maffiafamilie Soprano. ‘De personages verdienden een knallend einde, deze finale was triest’, schreef een fan naar producent HBO. ‘Dit einde laat te veel vragen open’, aldus een ander. Lees verder

TV-schandpaal
De benzinediefstal in de Noord-Hollandse regio Zaanstreek-Waterland is de kop ingedrukt doordat de politie daders op televisie brengt. Het aantal doorrijders bij tankstations is sinds de eerste uitzending in januari met meer dan 90 procent gedaald. De beelden van de daders komen in het programma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland. ,,We hebben nu een luxeprobleem. We hebben amper nieuwe beelden van benzinedieven voor de uitzendingen”, aldus recherchecoördinator Michel Tulleken. Lees verder

Journalist
De journalist Vik Franke wordt niet vervolgd voor het zelf schieten op vijandelijke strijders, vorig jaar in Uruzgan. Het Openbaar Ministerie van de militaire rechtbank in Arnhem heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar zijn aandeel in de schietpartij. Een woordvoerster van het OM in Arnhem heeft dinsdag een bericht daarover in de Volkskrant bevestigd. Het besluit van het OM is gebaseerd op het feitenonderzoek dat de Koninklijke Marechaussee heeft verricht in deze zaak. Lees verder

Dagblad
Het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar heeft een zaak tegen het Noordhollands Dagblad en een cartoonist geseponeerd. Dit heeft een woordvoerder van het OM dinsdag bevestigd. Wethouder Bernard Fritzsche van Den Helder deed begin dit jaar aangifte wegens smaad en belediging, omdat de krant de fatsoensnormen volgens hem had overschreden door een spotprent over het faillissement van welzijnsorganisatie Stichting Triton te publiceren. Lees verder

Lodiers
BNN en Lodiers waren vorige week verantwoordelijk voor de Grote Donorshow. Een show die achteraf een stunt bleek te zijn. Een stunt die wel de discussie over orgaandonatie een stevige impuls gaf en mondiaal veel aandacht trok. Met de programma’s over het Ghanese dorp hoopt Lodiers het armoedevraagstuk in Afrika onder de aandacht te brengen. Oxfam Novib hoopt via BNN een jong publiek te bereiken dat zo kan kennis maken met ontwikkelingssamenwerking. Lees verder

Net5
Na in meerdere plaatsen de animo te hebben gepeild weet de Net5-programmaleiding inmiddels welk stadje binnenkort twee weken zonder vrouwen moet leven. ‘De keuze is gevallen op het Brabantse Heusden’, vertelde een Net5-woordvoerster dinsdag. De tv-makers sturen in de bewuste weken zoveel mogelijk vrouwen het vestingstadje uit voor het programma Vesting Zonder Vrouwen. Die tv-reeks is komend najaar bij de commerciële zender te zien. Een soortgelijk sociaal experiment werd eerder gedaan door de Britse omroep BBC. Dat programma was succesvol, waarna andere landen volgden. Lees verder

Rotana
De Arabische familiezender Rotana Europe is ,,verbijsterd” dat kabelexploitant UPC het tv-station niet meeneemt in het pakket voor Amsterdam. ,,Elf procent van de Amsterdamse populatie spreekt Arabisch”, aldus Henk van der Vliet, verantwoordelijk voor de lancering van de zender in Europa. ,,Het is een belediging van deze doelgroep om ons niet toe te laten.” Lees verder

Party
Prins Willem-Alexander en prinses Máxima beginnen een rechtszaak tegen het roddelblad Party, omdat het blad vorige week foto’s van een privé-uitje heeft gepubliceerd. De foto’s toonden prinses Máxima, de prinsesjes Amalia en Alexia en hun ‘nanny’ tijdens een bezoek aan het strand. Lees verder

Gerelateerde berichten