Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio Noord-Holland voor het eerst marktleider in eigen provincie

Radio Noord-Holland is voor het eerst in haar bestaan marktleider in de eigen provincie. Dit maakte Dink Binnendijk, hoofdredacteur van RTV Noord-Holland, afgelopen vrijdag bekend tijdens het radioprogramma ‘De Peiling’. Het marktaandeel van Radio Noord-Holland steeg de afgelopen periode van 12,1 naar 12,9%.

Het marktleiderschap van Radio Noord-Holland leidt overigens niet gelijk tot het hoogste marktaandeel ooit van de zender. In het verleden behaalde de zender al eens marktaandelen van 14%. Alleen wisten destijds Radio 2 of Radio 538 steeds beter te scoren in de provincie. Volgens de luistercijfers over de periode april/mei is hier nu voor het eerst verandering in genomen. Radio 538 moet namelijk genoegen nemen met een marktaandeel van 12%, terwijl Radio 2 blijft steken op 11%.

Naast het nieuws over de luistercijfers, maakte Binnendijk afgelopen vrijdag ook bekend dat Radio Noord-Holland gaat starten met het wekelijks radioprogramma over de geschiedenis van Noord-Holland. Dit zal met ingang van september op de zondagochtend uitgezonden gaan worden.

Daarnaast was er ook minder goed nieuws te melden. Andrea van Pol heeft namelijk besloten om te stoppen met haar werkzaamheden voor RTV Noord-Holland. De afgelopen jaren presenteerde ze hier het kunst- en cultuurprogramma ‘Pols Hoogte’. Van Pol heeft echter besloten om haar carrière bij de VARA voort te zetten. Sinds begin dit jaar presenteert ze al samen met Menno Bentveld het programma ‘Vroege Vogels’ op Radio 1, maar zal binnenkort ook TV gaan maken voor de VARA. [RS/Radio.NL]