Zoeken
Sluit dit zoekvak.

RNN7 treft regeling met fiscus

De Rotterdamse regionale televisieomroep RNN7 heeft zijn geschil met de Belastingdienst bijgelegd. De afgelopen weken is uitvoerig overlegd en is een voor beide partijen bevredigende regeling overeengekomen, laat de omroep vrijdag weten.

RNN-Directeur Leo Houkamp werd een maand geleden opgepakt op verdenking van belastingfraude. Ook werd het pand van de omroep doorzocht. Daarbij werd de administratie van de omroep Regio News Network in beslag genomen.

“We hebben netjes een regeling getroffen. Het is met een sisser afgelopen”, laat een woordvoerder vrijdag weten. De omroep wil niet kwijt welk bedrag met de regeling is gemoeid.

Advocaat André Seebregts sprak vorige maand namens Houkamp van ‘een verschil van inzicht’ met de Belastingdienst. Hij verwachtte er toen binnen een paar dagen uit te zijn. Houkamp liet in een toelichting weten dat de kwestie te maken heeft met een aangifte uit ‘de hectische beginperiode van RNN7’, die de afdeling boekhouding ‘kennelijk’ niet heeft gedaan. In die tijd groeide de omroep sterk en ‘was alles nog niet zo strak geregeld als nu’, stelde de directeur. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten