Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Televisiekanaal voor homoseksuelen [Update]

Er komt een Nederlands televisiekanaal voor homo’s. “Coming Out-TV” gaat het heten, volgens hoofdredacteur Henk Krol van de Gaykrant donderdagavond in BNR Laat op BNR Nieuwsradio. Zijn krant is gevraagd om een dagelijks journaal te maken voor de nieuwe zender die dit najaar vanuit Rotterdam gaat uitzenden.

“Het wordt een digitaal kanaal dat door de grote kabelbedrijven wordt doorgegeven”, aldus Krol. “De tijd is er rijp voor. Dat merk je ook aan  de advertentiemarkt: grote bedrijven als Rabobank en Philips zien geld in deze doelgroep”. Hij reageerde op het nieuws dat er in Duitsland ook zo’n dergelijk kanaal van start gaat. Hij zelf ziet het niet zitten om het dagelijks journaal te presenteren, dat laat hij liever aan iemand anders over.

[Update]
Op dit moment wordt aan de laatste zaken gewerkt voor lancering van het tv-kanaal in Nederland’, vertelt Marc Putman initiatiefnemer van OUTTV. ‘En het programmaschema van OUTTV zal bestaan uit talkshows, eigen nieuws, films, tv-series en andere lifestyle programma’s’. De zender zal waarschijnlijk vanaf het najaar te ontvangen zijn via de digitale kabel en via KPN Mine, zo laat de eigenaar weten.

Het kanaal zal een zogenaamd premium kanaal zijn, te ontvangen via digitale tv. Abonnees zullen zich hiervoor apart kunnen abonneren. [Radiowereld.NL]