Headlines uit de krant: maandag 9 juli

De reclame van de Nationale Postcode Loterij waarin mensen wordt medegedeeld dat ze een studioplaats kunnen winnen voor de opname van de televisieshow Postcode Loterij Miljoenenjacht, is misleidend. Dat stelt de Reclame Code Commissie (RCC) in een uitspraak die bekend is gemaakt. Een inwoner van Apeldoorn had zich bij de RCC beklaagd over een mailing van de postcodeloterij waarin mensen werden aangespoord om via internet een code te activeren.

Met die code kunnen ze een plekje in de studio winnen. De klager stelde eerst een zogeheten gouden koffertje te moeten kopen van 8,50 euro, een extra lot, voordat hij kon meedingen. Lees verder

Dump
Na elf jaar wordt het NCRV-programma ‘De rijdende rechter’ opgefrist. In de nieuwe opzet is geen plaats meer voor Mieke van der Weij. Vanaf september 2008 wordt haar plaats ingenomen door Jetske van den Elsen. Dit jaar blijft het nog ongewijzigd. De NCRV ontkent geruchten dat Van der Weij (52) te oud zou zijn voor het programma. Lees verder

WeerBNN
Weerman Gerrit Hiemstra is donderdagavond tijdens het achtuurjournaal overvallen door de ‘agenten’ van de Klimaatpolitie. De Klimaatpolitie is een programma van omroep BNN. Presentatrices Sophie Hilbrand en Nicolette Kluijver braken tijdens de uitzending van de weersverwachtingen in en vroegen de weerman en de kijker om aandacht voor het klimaat. Lees verder

Moslim Omroep
Na jarenlang geruzie met medewerkers stapt de directeur van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO), Frank William, per direct op. Dit maakt het NMO-bestuur vandaag bekend. De aanleiding voor zijn ontslag is een vertrouwenscrisis tussen de directeur en het bestuur. William was als NMO-directeur omstreden en veroorzaakte in de tien jaar dat hij in functie was meermalen ophef. In 1998 beschuldigden meerdere NMO-medewerksters hem anoniem van seksuele intimidatie. Maar onderzoeken leverden daarvoor geen bewijs op, concludeerden bestuursleden. William probeerde de zaak in de doofpot te stoppen,volgens een ander bestuurslid en een van de medewerksters. In het bestuur was er ruzie over de kwestie. Lees verder

Belspel
Na een oproep ‘nú te bellen’ in de Koffietijd-achtige talkshow Richard and Judy grepen vijf miljoen mensen voor 1 pond (€1,44) per minuut de telefoon. De kandidaat voor het spelletje bleek echter allang geselecteerd. Toen het bedrog aan het licht kwam, boden Richard en Judy (foto) meteen hun excuses aan. Maar gisteren is televisiezender Channel Four ook veroordeeld tot een boete van bijna €225.000: fraude. De blunder van Richard en Judy was de grootste in een lange reeks telefoondrama’s die Engeland de afgelopen maanden teisterden. Lees verder

Telegraaf
Verondersteld topcrimineel Dino S. heeft het kort geding dat hij had aangespannen tegen dagblad De Telegraaf verloren. Donderdag bepaalde de rechter dat de krant S. als „de baas van Holleeder” mag omschrijven. S. wilde die kwalificatie gerectificeerd zien en sleepte de krant daartoe voor de rechter. Die wees zijn eis echter af. Lees verder

Eurosport
De pan-Europese sportzender Eurosport wil haar zender Eurosport 2 al binnenkort gaan uitzenden in andere talen, waaronder het Nederlands. De nieuwe taalversies van het sportkanaal dat in eigendom is van het Franse TF1 moeten via de kabel en satelliet worden doorgegeven. Op dit moment zendt Eurosport 2 al in een aantal talen waaronder het Engels, Duits en Frans uit. Eurosport 2, dat is voortgekomen uit Eurosport News, wordt vooral gebruikt om extra verslag te kunnen doen van live-wedstrijden die gelijktijdig ook op Eurosport te zien zijn. De zender is dus in alle opzichten aanvullend. Via de Nederlandse digitale kabelnetten wordt nu al de Engelstalige versie doorgegeven. CanalDigitaal doet dit nog niet, ofschoon de zender wel beschikbaar is op de Astra-satelliet. Lees verder

Sport
De Duitse tv-zenders ARD en ZDF staken hun live-uitzendingen van zodra het woord doping in de komende Tour de France aan de orde is. Dat zegt ARD-directeur Thomas Baumann in enkele Duitse kranten. “Zodra er opnieuw een dopingaffaire opduikt, zullen wij overleggen met onze collega’s van de ZDF”, zegt Baumann. “En dan denk ik dat de kans heel groot is dat we onmiddellijk met onze live-uitzendingen stoppen. Al gaat het hier om de Tour ja, één van de grootste sportevenementen ter wereld. Zekerheid dat we de Ronde van Frankrijk dus tot het einde in de Duitse huiskamers zullen brengen, is er dus allerminst.” Lees verder

Lokaal
Er had gisteren tijdens de politieke markt een besluit moeten vallen over het toekennen van meer subsidiegeld aan Stadsomroep Almere. Maar door een ogenschijnlijk persoonlijke strijd tussen de bestuursleden en twee leden van Leefbaar Almere kwam het er niet van. Marco de Kat, fractie-assistent van Leefbaar en opsteller van de motie om de omroep onder voorwaarden het subsidiegeld toe te kennen, ontving voor aanvang van de raadsvergadering een mail van het voltallige bestuur waarin werd aangegeven dat wordt getwijfeld aan zijn integriteit en aan die van fractievoorzitter Frits Huis. Lees verder

Uil
Meneer De Uil presenteert vanaf september De Fabeltjeskrant in het Twents. Regionale omroep RTV Oost heeft enkele afleveringen van de beroemde kinderserie vertaald in de streektalen van Overijssel. Naast het Twents praten de poppen van de serie onder meer Sallands en Zwols. ,,Het vertalen van andere afleveringen is nu in volle gang”, zei hoofdredacteur Henny Everts vrijdag. ,,Het is nog een hele klus. Nu de rechten rond zijn, gaan we in eerste instantie honderd afleveringen uitzenden.” Als de uitzendingen een succes blijken, wil de zender nog eens honderd afleveringen vertalen. Lees verder

VNU
Uitgever VNU Media trekt de stekker uit de Nederlandse ict-nieuwssite The Inquirer, omdat de site te weinig bezoekers trekt. “Vanwege de tegenvallende belangstelling houdt VNU op met The Inquirer,” aldus hoofdredacteur Alex Beishuizen tegenover Webwereld. De site werd op 1 maart dit jaar opnieuw gelanceerd na een restyling. Lees verder

Phone
Naar het nieuwe televisieprogramma van Beau van Erven Dorens, The Phone, hebben vrijdagavond 334.000 mensen gekeken. Dat bleek zaterdag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Met een marktaandeel van krap 6 procent scoorde het programma onder de verwachting. Lees verder

Rechter
Mieke van der Weij stopt met het populaire NCRV-programma De Rijdende Rechter. Voor haar wordt binnen de NCRV een nieuwe programma ontwikkeld. ,,Ze gaat niet weg bij ons”, benadrukte een woordvoerster van de omroep vrijdag. De Rijdende Rechter bestaat elf jaar. Van der Weij heeft bij de NCRV aangegeven iets nieuws te willen gaan doen. ,,Daar hebben wij zeker na elf jaar alle begrip voor. Daarom zijn we nu met haar in gesprek over een nieuw programma, waar ik verder nog niets over kan zeggen”, aldus de woordvoerster. Lees verder

Arnhem
Programma’s kunnen maken voor de stad. Informatie kunnen verstrekken per wijk. In staat zijn leerlingen een interessante leer – werkplek te bieden. Dat zijn redenen voor zes Arnhemse organisaties om zich in te zetten voor een regionale commerciële tv – zender voor Groot Arnhem. Het comité van aanbeveling waarin de zes zitting hebben genomen, bestaat uit Dorothé Lamers (ROC Rijn & IJssel), Rob Hoogma (SiZa Dorpgroep), Ton Fitsch (Vitesse), Rob Jansen (woningcorporatie Vivare), Harry Ankone (Hogeschool Arnhem Nijmegen) en Marcel Sturkenboom (NOC*NSF). Het initiatief dat zij ondersteunen, is afkomstig van het Doetinchemse bedrijf Zinopsis. Later wil dit bedrijf, dat ten oosten van de IJssel al Graafschap TV exploiteert, ook in Nijmegen en omgeving, de Betuwe en de Veluwe met commerciële tv beginnen. Lees verder

Livestation
Aankomend najaar mag Joost zijn borst nat maken, want de internet-tv-zender krijgt er een concurrent bij. Microsoft gaat ook ’televisiemaken’ op internet onder de naam Livestation. Net als Joost maakt Microsoft gebruik van een soortgelijk systeem. Consumenten kunnen gebruik maken van het zogeheten peer-to-peertechnologie. Dat wil zeggen dat gebruikers een deel van hun verbinding weer beschikbaar stellen voor de verdere verspreiding van het materiaal. Dit peer-to-peer systeem is vergelijkbaar met de bekende bestandsuitwisseldiensten als Bittorrent of eDonkey. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat er geen enorme investeringen gedaan hoeven te worden in brandbreedte voor de verspreiding van beelden. Dit is namelijk een behoorlijk kostbaar plaatje. Lees verder

Rodi
De gemeente Delft denkt erover juridische stappen te nemen tegen uitgever Rodi Media die beslag heeft gelegd op alle apparatuur en meubels van Stadsradio Delft. De rechter gaf Rodi vorige maand toestemming voor de beslaglegging. Sinds de komst van een nieuw stichtingsbestuur in oktober wil de voorzitter het contract dat tien jaar geleden werd afgesloten met de uitgever tussentijds opzeggen. De voorzitter vindt dat Rodi te veel te vertellen had over de programmering bij het radiostation. Lees verder

Tel.
Stel, je zit op een terras van een strandtent in Zandvoort en plotseling rinkelt een mobieltje. Op zich niets vreemds, ware het niet dat niemand opneemt. Het apparaat, ogenschijnlijk door iemand vergeten, blijft onophoudelijk rinkelen en iedereen staart elkaar vertwijfeld aan. In een bioscoopzaal in het centrum van Haarlem speelt zich tegelijkertijd eenzelfde tafereel af. De waaghalzen die uiteindelijk antwoorden, horen de stem van een mysterieus heerschap die hen 25.000 euro in het vooruitzicht stelt. Mits een reeks opdrachten met goed gevolg wordt uitgevoerd. Lees verder

Tien
Eerlijk gezegd was ik er altijd een beetje trots op dat ik bij de miljoen verloren kijkers hoorde. De nieuwe zender van John de Mol, die geen Tien mocht heten en daarom Talpa werd, maar dan weer wel met tien puntjes als beeldmerk, raakte bij de start onmiddellijk een miljoen kijkers kwijt toen het de voetbalwedstrijden van het weekend inpikte en op een rare manier ging uitzenden. Met veel reclame en gezwatel er tussendoor. Ik heb dat in de krant gelezen en van mensen gehoord; ik heb niet eens de moeite genomen Talpa op te zoeken, laat staan onder knopje tien te zetten. Sindsdien heb ik de voetbalcompetitie niet meer gevolgd. Voor mij zal Koeman altijd de trainer van Ajax blijven. In de twee jaar dat John de Mol Berlusconi’tje speelde, heb ik niet één keer naar zijn zender gekeken. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email