Zoek
Sluit dit zoekvak.

Martijn van den Bergh ontslagen bij Telsell

Martijn van den Bergh is ontslagen bij Telsell, dat meldt het tv-programma Shownieuws van SBS6. Volgens Shownieuws is de tv-presentator, die voorheen ook dagelijks belspelletjes presenteerde, nu definitief ontslagen. Live Shop is bang voor veel negatieve publiciteit door de Belindagate affaire waarin Van den Bergh nu verwikkeld is. Daarom kreeg hij maandag een brief van LiveShop, waarin een verzoek tot ontbinding van zijn contract staat.

Martijn van den Bergh is ontslagen omdat hij foto’s van het huis van Belinda Meuldijk aan weekblad Privé doorspeelde. Waarom hij dat deed is niet duidelijk. Omdat weekblad Privé de bron van de foto’s van de rechter moest prijsgeven kwam de zaak aan het rollen. Van den Bergh ging er zelf van uit dat niemand er achter zou komen. “Het is slechts één keer eerder voorgekomen dat de ‘anonieme’ bron bekend werd gemaakt,” aldus de belspel-presentator. Van den Bergh is het niet eens met zijn ontslag en stapt nu naar de rechter.

De Belindagate is bijna dagelijks in het nieuws. Radio 538 deejay Edwin Evers maakte zelfs een parodie op een plaat van Rob de Nijs.

Martijn van den Bergh is niet de eerste belspel-presentator die moest stoppen als tv-presentator. Onlangs nam belspel-presentator Kevin Brouwer ontslag om de eer aan zichzelf te houden. Hij beledigde een collega op een andere tv-zender door haar ‘veredelde zwarte piet’ te noemen waardoor een definitief einde kwam aan de landelijke tv-carriere van Kevin Brouwer. [Radiowereld.NL]