Search
Close this search box.

Nieuwshelikopters storten neer in Phoenix

Twee helikopters van televisiezenders zijn vrijdag boven de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) verongelukt terwijl ze live verslag deden van een politieachtervolging. De helikopters botsten tegen elkaar, stortten neer in een park in het centrum van de stad en vlogen in brand. Twee piloten en twee cameramannen zijn om het leven gekomen.

Televisiekijkers waren geen getuige van het ongeluk, omdat de camera’s aan boord van de helikopters naar de grond waren gericht. Van het ene op het andere moment viel het beeld uit. De politie achtervolgde een man in een pick-up. Vlak voor het ongeluk stapte hij uit en vluchtte hij verder in een ander voertuig.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat twee helikopters van televisiezenders in Amerika tegen elkaar zijn gebotst. In totaal volgden tv-helikopters van vijf lokale televisiestations de achtervolging van de gestolen auto.

Vrijwel meteen na de crash van de twee toestellen, gingen de drie andere heli’s over op het filmen van de brandende wrakken. De chauffeur van de gestolen auto kon later worden gearresteerd. [Radio.NL/[Novum]

Gerelateerde berichten