Zoek
Sluit dit zoekvak.

Audities ‘Nederland in Beweging’ van start

De opnames voor het Avro-programma Nederland in Beweging gaan half augustus weer van start. Dinsdag (7 augustus) doen vijftien gegadigden auditie om de lege plek op te vullen die Karl Noten achterliet. De presentator werd een maand geleden op staande voet ontslagen, nadat hij in opspraak was geraakt wegens het bezit van kinderporno.

Vanaf 10 september is het programma weer iedere werkdag te bekijken rond 06.45 uur en 09.15 uur op Nederland 1. De formule blijft ongewijzigd, zo meldt de Avro. De nieuwe presentator zal samen met presentatrice Olga Commandeur mensen aansporen om meer te bewegen. Door middel van simpele oefeningen richt de zender zich vooral op mensen van vijftig jaar en ouder.

Het eerdere gerucht dat Mo Achahboun, bekend van het SBS-programma De Afvallers, Noten zou vervangen, is volgens de Avro onzin. De kandidaten die auditie doen, zijn geen van allen bekend van televisie, zo laat een woordvoerder weten. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Hartstichting, het Reuma Fonds, het Astma Fonds, het ministerie van VWS, de Hersenstichting Nederland en het NISB. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten