Zoek
Sluit dit zoekvak.

Migrantenzenders in Rotterdam uit de lucht

Vijf migrantenomroepen op de Rotterdamse kabel hebben de zomer niet overleefd. Veel radiozenders voor allochtone Rotterdammers kwamen volgens het Algemeen Dagblad vorig jaar al in de problemen toen de gemeente de subsidie stopzette. Omdat adverteerders de kabel niet interessant vinden, moesten vrijwilligers de kosten uit eigen zak betalen.

Het verdwijnen van de migrantenomroepen, waarvan duizenden allochtone Rotterdammers afhankelijk zijn voor hun informatievoorziening, is volgens directeur Wim Bults van de Stichting Lokale Omroep Rotterdam (SLOR) een verlies voor de Rotterdamse kabel. „Het aanbod is nu aanzienlijk verschraald,’’ zegt Bults.

Eerder verdween de Migranten Omroep Rotterdam (MOR) al van de kabel, omdat die niet zonder subsidie kon overleven. Nu komen daar Nos Raïs (Antillianen), Voz du Cabo Verde (Kaapverdiërs), Ebony (Surinamers), Atlantico (Kaapverdiërs) en Arabica (Marokkanen) bij. Ook de commerciële zender Radio Amigo (Surinamers), die onlangs onderdak kreeg op de kabel, zendt niet meer uit. Overigens kregen niet alle zenders subsidie. [Radio.NL/AD]

Gerelateerde berichten