Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uruzgan.FM viert eerste verjaardag

‘We’re On’. Zo klonk de allereerste zin van Annemieke Schollaardt een jaar geleden in de Afghaanse ether. Op woensdag (8 augustus) viert Uruzgan.FM, het 3FM/Wereldomroep-radioprogramma voor de militairen op missie en het thuisfront, z’n eerste verjaardag. Tijdens een speciale uitzending komen veel ‘oude’ bekenden naar de jubileumstudio. Onder wie Commandant der Strijdkrachten generaal Dick Berlijn. Bovendien wordt het eenjarig bestaan gevierd met een digitaal cadeau voor militairen.

Terugblikken en vooruitkijken
Tijdens een drie uur durende special (16.00-19.00 uur Nederlandse tijd) kijkt Annemieke terug op het eerste radiojaar én op een jaar Nederlandse aanwezigheid in Zuid-Afghanistan. Ook de toekomst van zowel de missie als de luisteraars komt aan bod. Verder is er tijdens de uitzending geregeld contact met de militairen die nu in Zuid-Afghanistan op missie zijn.

Uruzgan.FM, bedoeld als brug tussen het thuisfront en de militairen,geeft op z’n verjaardag zelf een digitaal cadeau weg. Aan de website www.uruzgan.fm wordt een YouTube-pagina toegevoegd, waarop de militairen en hun thuisfront zelf video’s voor elkaar kunnen uploaden. Een toepassing, waardoor Nederland en Afghanistan weer een beetje dichter bij elkaar komen.Het programma is ook te horen via de website www.uruzgan.fm en via 10 lokale omroepen in Nederland, nabij kazerneplaatsen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten