Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Avond van de Grote Filmquiz

NPS, NRC Handelsblad en de Filmkrant organiseren dit jaar de verkiezing van de beste filmactrice aller tijden. De uitslag van de verkiezing wordt bekend gemaakt tijdens de uitzending van De Avond van de Grote Filmquiz op 27 september (om 20.30 uur bij de NPS op Nederland 2), gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk.

Op de website Debesteactrice.nl staat een lijst met 235 filmsterren. Ook actrices die niet in op deze lijst voorkomen, kunnen worden toegevoegd. Mensen kunnen meedoen door hun stem te motiveren in maximaal 50 woorden, gemotiveerde stemmen tellen dubbel. De 25 beste motivaties worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij De Avond van de Grote Filmquiz.

Verder zijn in het TV programma, aan de hand van filmfragmenten, kijkjes achter de schermen te zien en worden diverse deelnemers getest op hun kennis van speelfilms. Met uitgebreide aandacht voor filmmuziek, spraakmakende affiches, Gouden Kalveren, beroemde citaten en nieuwe films. De teams bestaan uit bekende Nederlandse regisseurs, acteurs, actrices en cameramensen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten