Zoek
Sluit dit zoekvak.

Glazen Huis en 3FM dit jaar in Den Haag

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request, waarin deejays van de radiozender jaarlijks actie voeren voor een goed doel, verhuist dit jaar definitief naar het Spuiplein in Den Haag. Dat heeft Eric Corton van 3FM zaterdag bekendgemaakt bij de lancering van Den Haag Rode Kruis-stad, waarbij de Hofstad en het goede doel zich een jaar lang samen inzetten voor een vreedzame wereld. De afgelopen jaren stond het Glazen Huis op het Neude in Utrecht.

Vanaf 19 december sluiten drie deejays van 3FM zich tot kerstavond op in de glazen studio. Zij eten die zes dagen niets en maken 24 uur per dag radio. Luisteraars en voorbijgangers mogen in ruil voor een bijdrage voor het goede doel, een verzoekplaatje aanvragen. Welke deejays er dit jaar in het huis plaatsnemen, is nog niet bekend. Vorig jaar werd dat door de luisteraars van 3FM bepaald.

In samenwerking met het Rode Kruis steunt 3FM jaarlijks een zogeheten stille ramp. Dit jaar is dat het toegankelijk maken van schoon water en sanitaire voorzieningen voor mensen die het hard nodig hebben. Voor ruim een miljard mensen op de wereld is schoon drinkwater niet vanzelfsprekend. Jaarlijks overlijden vier miljoen mensen door gebrek aan schoon drinkwater of vervuild water.

De acties in het Glazen Huis zijn steeds een succes geweest. Bij de eerste keer in 2004 werd ruim negenhonderdduizend euro opgehaald voor de door oorlog verscheurde Sudanese regio Darfur en het jaar daarop 2,2 miljoen voor ontheemde kinderen in Congo. In 2006 sloot Studio Brussel zich bij de actie aan en werd een recordbedrag van ruim vijf miljoen euro opgehaald voor slachtoffers van landmijnen. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten