Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: dinsdag 11 september

De ene radiozender bombardeert twee ballen tot de nieuwe directie, de andere koketteert met een prijsvraag voor een reis in de ruimte. ‘Je kunt niet achterblijven’ Overstap is geroddel ‘Ruud moet zijn hoofd leegmaken’ In de directie van radiostation Radio 538 hebben onlangs twee ballen plaatsgenomen. Een groene en een paarse, al jaren onderdeel van het Radio 538 logo. Het duo is sinds deze week in 3-d al jumpend en flirtend te bewonderen in spots op RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6, Net 5, Veronica, TMF en MTV. En vanaf morgen op 300 billboards door het land.

Radio 538 hoopt met de ballenguerrilla die een ‘smak geld kost’, hun cultuur van ‘de rete-irritante puber’ scherper te duiden én niet in de vergetelheid te raken. Je moet toch wat als concurrerende stations geen cd-pakketjes meer, maar ruimtereizen weggeven. Algemeen Radio 538-directeur Jan-Willem Brüggenwirth: ‘Je kunt niet achterblijven bij de enorme projecten die andere zenders als Q Music –de aanbieder van de ruimtereis- en Sky Radio ondernemen. Er worden steeds grotere budgetten uitgetrokken om in de picture te blijven.’ En dat terwijl de stations nog steeds aan het bijkomen zijn van de smak geld die ze veelal hebben neergelegd bij de etherfrequentieveiling in 2011. Lees verder

Vpro
“Ik ben heel trots op wat we bij Vpro Digitaal hebben bereikt, maar ik wil buiten de Publieke Omroep aan de slag”, zo laat hoofd Digitaal Erwin Blom zijn collega’s eind vorig week weten. Op 1 januari 2008 verliest omroep Vpro een van de drijvende krachten achter de afdeling waar veel collega-omroepen met afgunst naar kijken. De Vpro heeft zich de afgelopen jaren op en met internet geprofileerd tot een innovatieve omroep waar online en off line hand in hand gaan. Op zijn weblog kondigt Erwin Blom aan met ingang van volgend jaar een betrekking te zoeken buiten de Publieke Omroep. Lees verder

Ontslagen
De Duitse publieke omroep NDR heeft de talkshowhost en gewezen presentatrice van het nieuws, Eva Herman, ontslagen omdat ze het familiebeleid van nazi-Duitsland had geprezen. De 48-jarige presentatrice deed haar omstreden uitlatingen tijdens de presentatie van haar boek over kinderopvoeding. Directeur Volker Herres van de NDR maakte het ontslag bekend op de webiste van de omroep. De uitspraken van Herman zijn volgens hem ,,niet verenigbaar met haar rol als televisiepresentatrice en talkshowhost”. Lees verder

Zeeland
Omroep Zeeland overweegt televisieprogramma’s te ondertitelen voor doven en slechthorenden. Maar alleen als de provincie daar aan meebetaalt. Hoeveel, dat kon gedeputeerde H. van Waveren vrijdag de commissie Welzijn niet vertellen. De invoering van ondertitels is deel van een investeringsplan waar de omroep nog offertes voor verzamelt. De Zeeuwse Stichting Welzijn Doven pleit, tot nu toe vergeefs, al lang voor ondertiteling van een deel van de televisieprogramma’s van Omroep Zeeland. Lees verder

Flop
Twee maanden gingen de luiken dicht bij Bridget. Na het floppen van haar talkshow met Cees Geel eind vorig jaar had de blonde presentatrice ‘het best even zwaar’, zegt ze. Ze liet de zenderleiding van Tien weten even geen nieuwe programma’s te willen. ,,Niet dat ik depressief was, maar ik had even helemaal geen zin in contact met mensen. Geen zin om er over te praten, ook niet met mensen in mijn omgeving. Iedereen ziet wat je doet. Iedereen heeft een mening. Ik moet zoiets dan eerst zelf een plek geven. En alles wat ik op tv zou doen na die talkshow was toch gedoemd te mislukken: alles wat ik zou doen, zou toch negatief worden bejegend door het publiek. Ik was, achteraf gezien, na twaalf jaar van het ene naar het andere programma rennen, ook wel toe aan even rust. Een beetje yoga, mediteren, veel lezen. Ik heb me in mezelf verdiept: wat wil ik nu eigenlijk?’’ Lees verder

Utrecht
Grote drukte zondag op de jaarlijkse open dag van RTV Utrecht. Het aantal bezoekers wordt geschat op 4500. Bezoekers ontvingen een RTV Utrecht wegwijzer en konden bijvoorbeeld een kijkje nemen in de radio- en televisiestudio’s en op de diverse redacties. Ook was er volop gelegenheid om vragen te stellen en de presentatoren te ontmoeten. Buiten stond de Bingo FM feesttent, waar diverse bekende Nederlandstalige artiesten optraden. Lees verder

Radio
Met één druk op de knop een liedje dat je hoort op de radio zodanig markeren dat je het later als iTune kunt bestellen bij de iTunes winkel, dat is binnenkort mogelijk dankzij een nieuwe techniek. Stel je luistert naar een leuk liedje op de radio en je wilt dat liedje later downloaden. In de huidige situatie moet je de titel en de uitvoerende artiest onthouden of snel opschrijven en vervolgens kijken of je het nummer later ook kunt downloaden. Apple heeft nu samen met iBiquity Digital een nieuwe gratis service ontwikkeld, waarbij je een speciale knop op de radio in kunt drukken waardoor het liedje als het ware een labeltje krijgt. Met behulp van dat digitale labeltje kan het nummer later worden teruggevonden en besteld als iTune. Lees verder

Playboy
BNN-presentator Eddy Zoëy is een wedstrijd begonnen om vrouwelijke luisteraars van zijn radioprogramma ZoëyZo in de Playboy te krijgen. Aanvankelijk wilde hij de winnares photoshop-vrij in het blad hebben, naar aanleiding van Sunny Bergmans documentaire Beperkt Houdbaar, maar nu ziet hij daar vanaf. ‘Ik ben erg van naturel, maar de hoofdredacteur van Playboy heeft me ervan overtuigd dat je wel oneffenheden als puistjes moet wegwerken. Ik wil geen vieze foto’s.’ Zoëy zoekt wel een vrouw die zo naturel mogelijk is. ‘Ik wil een gewoon Nederlands meisje van de straat. De girl next door. Geen vrouw van wie mensen denken dat ze toch niet bestaat.’ Lees verder

Etna FM
Etna FM heeft afgelopen week met succes in de ether gedraaid tijdens de feestweek van Zwaagwesteinde. Het begon maandag spannend toen het Agentschap Telecom op de stoep stond. Het bleek echter dat er miscommunicatie was geweest waardoor Etna FM al gauw legaal in de ether terug kon gaan. Woensdagavond deed Etna FM live verslag op de braderie. Tijdens de artiestenavond werd de presentatie verzorgd en de avond werd uiteraard ook live uitgezonden via de radio. De mensen achter Radio 123 uit Putten kwamen langs voor een bezoek en hadden de stream op internet beschikbaar gesteld. Diverse artiesten kwamen langs in de studio waaronder de 12-jarige Nienke Smid. Ze heeft een aantal nummers ten gehore gebracht. Lees verder

Doof
Meer dan tweederde van de jongeren die regelmatig een mp3-speler gebruiken riskeert vroegtijdige schade aan het gehoor omdat het geluid van hun speler te hard staat. Deze waarschuwing komt van een Brits doveninstituut. Lees verder

Wanders
Ex-journaallezer Gijs Wanders heeft van zijn voormalige collega’s dit weekend nog even een flinke trap nagekregen. In het Journaal waarvoor hij jaren werkte, werd hij in verband gebracht met zware criminelen. Wanders moest twee jaar geleden het veld ruimen omdat hij te veel bijkluste. Zelf houdt hij het er op zijn eigen website overigens op dat hij ‘een andere weg’ is ingeslagen. Het NOS-journaal bracht gisteravond beelden van een vastgoedfeest in Monaco waar ook zware criminelen als Holleeder, Klepper en Mieremet rondliepen. Dat was om aan te tonen dat de onderwereld zaken doet met de ‘bovenwereld’. Lees verder

538
Ruud de Wild is niet ziek en hij wil zelf een arbeidsconflict met 538. De DJ heeft een geheime agenda zeggen kwade tongen in Hilversum. Rudy wil gewoon naar Q. Daar wordt hij financieel nog beter van. Ruud de Wild wil naar Q music zeggen bronnen op het Gooise matras. En daarom probeert hij een arbeidsconfict te krijgen met 538. Hij is al drie weken niet verschenen voor zijn middagshow. Dat de bemiddelingspoging tussen hem en 538 nu is mislukt is dus reden voor vreugde in huize de Wild. Q wil de DJ meer dan een miljoen euro per jaar betalen. Q is goed voor Ruud. Ruud de Wild is verbaasd over de roddels. Hij zegt dat een overstap naar Q niet aan de orde is, maar wil inhoudelijk niks zeggen. “Er wordt zoveel gekletst in omroepland. Maar een miljoen euro per jaar ga ik in ieder geval nooit verdienen.” Lees verder

BNN
De ledenraad van omroep BNN heeft zaterdag Patrick Lodiers (35) benoemd als voorzitter. Lodiers neemt het stokje in december over van Laurens Drillich, die wel bestuurslid blijft bij BNN. De ledenraad was unaniem in de keuze voor Lodiers, die in 2001 als presentator begon bij de omroep. Lodiers maakte onder meer de programma’s Je zal het maar hebben, Over mijn lijk en De Lama’s. Met dat laatste programma won hij vorig jaar de Gouden Televierring. Naast zijn aanstelling als bestuursvoorzitter blijft Lodiers actief als presentator en programmamaker. Lees verder

Wegener
De Britse investeringsmaatschappij Mecom heeft het belang in Wegener, uitgever van onder meer De Gelderlander en het Brabants Dagblad, opnieuw uitgebreid van bijna 32 procent tot bijna 35 procent. Mecom kocht 1,1 miljoen aandelen op de markt tegen een prijs van 17,65 euro per aandeel. Lees verder

Witteman
Het tv-programma Pauw & Witteman gaat vanavond de uitzending van afgelopen vrijdag rectificeren. In die uitzending was een ‘miljonair’ te gast die had aangekondigd 150 duizend euro te schenken aan een 32-jarige anorexiapatiënte voor een noodzakelijke behandeling in Zweden. De man, die in vermomming aan tafel bij Pauw en Witteman verscheen, is een oplichter die niet de aangekondigde Frank Verbeek was, maar de 32-jarige Apeldoorner Remon de B., aldus een bericht in De Telegraaf. Volgens de krant dupeerde de man, die naar eigen zeggen ooit 7 miljoen in de Staatsloterij zou hebben gewonnen, onder andere namen al eerder slachtoffers. Lees verder