Zoek
Sluit dit zoekvak.

Journalist Hendrik Jan Schoo overleden

Oud-hoofdredacteur van Elsevier Hendrik Jan Schoo is dinsdagnacht overleden. Schoo, die al enige tijd ziek was, werd 61 jaar. De geboren Amsterdammer vertrok na de mulo en de kweekschool naar de Verenigde Staten om te studeren en les te geven. Na zijn terugkeer in Nederland in 1973 maakte hij carrière in de Nederlandse journalistiek. Hij leidde bladen als Psychologie en Intermagazine voor hij in 1993 hoofdredacteur werd van Elsevier.

Hendrik Jan Schoo bleef daar zeven jaar, waarna hij de overstap maakte naar de Volkskrant. Hij was er adjunct-hoofdredacteur. Hij bleef zijn zaterdagse column schrijven nadat hij uitgever was geworden. Het laatste stuk verscheen eind juli.

Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Broertjes noemt zijn dood ‘een ramp voor degenen die hem nabij waren’ en ‘een geweldig verlies voor de Volkskrant en de journalistiek’. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten