Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Gouden Radio Ring verstoord door actiegroep’

De uitreiking van de Gouden Radio-Ring, die voorafgaat aan de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring, dreigt vrijdag te worden verstoord door een heuse actiegroep van ontevreden luisteraars van Radio 538. De actiegroep neemt het op voor deejay Rick van Velthuysen, omdat hij volgens zijn achterban en voormalige sidekick wordt tegengewerkt bij Radio 538, zo schrijft het Haarlems Dagblad. Eind deze week wordt hem zijn weekendprogramma ‘WeekendRick’ ontnomen.

Erik-Jan Rosendahl
Afgelopen zomer ontsloeg de directie zijn sidekick Erik-Jan Rosendahl bij het dagelijkse nachtprogramma ‘MiddenInDeNachtRick’, vanwege diens seksistische en racistische humor tijdens de nachtelijke uitzendingen. Om aan te tonen dat niet alle luisteraars het hiermee eens zijn, heeft de actiegroep al meer dan duizend pamfletten en stickers geplakt, onder meer in Hilversum en rondom de Desmet-studio’s in Amsterdam waar vrijdag de Gouden Radio-Ring wordt uitgereikt.

Rick van Velthuysen is met zijn programma ‘MiddenInDeNachtRick’ genomineerd in de categorie Beste radioprogramma, samen met de ochtendshow ‘Giel’ op 3FM en ‘Theater van het sentiment’ op Radio 2.

Stemmen via de telefoon
Stemmen voor de Radio ring kan vanaf donderdagochtend tot vrijdag 14.00 uur. De telefoonnummers worden bekendgemaakt in de programma’s Arbeidsvitaminen (3FM), De Gouden Uren (Radio 2) en Evers Staat Op’ (Radio 538). De winnaars worden vrijdag bekendgemaakt bij Schiffers.FM op Radio 2. [Haarlems Dagblad/Radio.NL]