Zoek
Sluit dit zoekvak.

Imus binnenkort terug op de radio?

De kans is groot dat shockjock Don Imus binnenkort weer op de radio te horen is. Volgens de krant ‘Newsday’ is mediagroep Citadel Broadcasting, dat in New York City eigenaar is van 77 WABC en 95 5 WPLJ, druk in onderhandeling met ‘The I-Man’. Don Imus werd in april van dit jaar ontslagen door CBS Radio, nadat hij het damesbasketbalteam Rutgers University, dat overwegend uit zwarte en getatoeëerde spelers bestaat, uitmaakte voor ‘hoeren met kroeshaar’.

Na bijna een half jaar radiostilte keert Don Imus mogelijk weer terug op de radio. Een overeenkomst met Citadel Broadcasting zou namelijk bijna rond zijn. Op welke zender(s) hij te horen zal zijn is nog niet bekend. In New York City is Citadel eigenaar van de popzender 95 5 WPLJ, maar aangezien dit overwegend een muziekzender is, is de kans erg klein dat hij hierop te horen zal zijn. De talkzender 77 WABC, dat eveneens eigendom is van Citadel, zou daarom een logischere keuze zijn. Volgens diverse geruchten zou Citadel al een aantal maanden interesse hebben in Imus, maar zorgde de rechtzaak tussen de shockjock en voormalig werkgever CBS Radio voor vertraging.

Don Imus zag zijn radio- en televisiecarrière in april van dit jaar letterlijk in rook opgaan. Tijdens zijn ochtendshow, die ondermeer werd uitgezonden op de sportzender 66 WFAN en de televisiezender MSNBC, had hij het damesbasketbalteam Rutgers University, dat overwegend uit zwarte en getatoeëerde spelers bestaat, uitgemaakt voor ‘hoeren met kroeshaar’. Het voorval leverde een storm van kritiek op. In eerste instantie schorste CBS Radio Don Imus, maar korte tijd later werd dit omgezet in ontslag. De shockjock zelf liet het er echter niet bij zitten en klaagde CBS Radio aan. Hij eiste dan ook $120 miljoen schadevergoeding.

In augustus van dit jaar is het alsnog tot een schikking gekomen tussen Imus en CBS Radio. De inhoud hiervan is niet bekend gemaakt, maar hiermee kwam de weg wel weer vrij voor Imus om een nieuw onderkomen te zoeken. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten