Zoek
Sluit dit zoekvak.

Desperate Housewives stopt door staking

De opnamen van de hitshow Desperate Housewives worden stilgelegd als gevolg van de staking van Amerikaanse scenaristen. Woensdag werd de productie van de show gestopt omdat er geen scripts meer waren. De serie kan nu hooguit tot kerst worden uitgezonden, laat een producent weten. Daarna zijn er geen nieuwe afleveringen meer voorhanden.

De serie wordt meestal in dezelfde week geschreven als opgenomen en vaak wordt op de opnamedag ook het een en ander aangescherpt. Vooral grapjes worden vaak ter plekke herschreven.

De bedenker van Desperate Housewives, Marc Cherry, zegt dat de stakers zijn zegen hebben. En actrice Eva Longoria deelde dinsdag pizza’s uit aan de schrijvers, die zich op een van de locaties waar de show wordt opgenomen hadden verzameld.

Sinds maandag staken scenaristen op locaties in New York en Los Angeles. Ze eisen een groter aandeel van het geld dat filmstudio’s en producenten verdienen aan de verkoop van dvd’s en internet. Behalve Desperate Housewives zijn er nog zeker vijf andere komedieseries die de opnamen zullen moeten stilleggen, waaronder ‘Two and a half men’. Eerder werden late talkshows al het slachtoffer van de staking. Die zenden nu herhalingen uit. [Novum/Radio.NL/AP]

Gerelateerde berichten