Search
Close this search box.

Joop Daalmeijer nieuwe directeur van de NPS

De 61 jarige Joop Daalmeijer wordt met ingang van 1 januari de nieuwe directeur van de NPS. Daalmeijer neemt de functie over van de huidige interim-directeur, Carel Kuyl. Daalmeijer is momenteel hoofdredacteur van Radio Nederland Wereldomroep. Tevens is hij programmaleider van BVN, de TV-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland. Deze laatste functie blijft hij wel vervullen.

Joop Daalmeijer maakte in 1972 de overstap van de schrijvende journalistiek naar de omroep. Hij werkte dertien jaar bij de Vara, onder meer als presentator van de actualiteitenrubriek Achter het Nieuws. In 1985 kwam hij in dienst van het toen nog publieke Veronica, waar hij in 1990 directeur Televisie werd. Daarna werkte hij bij HMG, Filmnet en Canal+. In 1998 keerde hij terug naar de Publieke Omroep, waar hij eerst netcoördinator werd van Nederland 1 en in 2000 van Nederland 2.

Begin 2005 stapte hij over naar de Radio Nederland Wereldomroep, waar hij hoofdredacteur werd en programmaleider van BVN. Deze laatste functie blijft hij vervullen. Joop Daalmeijer is tevens voorzitter van de NVJ en bestuurslid van de Commissie Cultureel Verdrag Nederland Vlaanderen.

Wim Jansen waarnemend hoofdredacteur Wereldomroep
Wim Jansen (55) volgt Daalmeijer per 1 januari op. Hij wordt waarnemend hoofdredacteur van Radio Nederland Wereldomroep. Wim Jansen vormt voorlopig samen met adjunct-hoofdredacteur Ardi Bouwers de journalistieke leiding van Wereldomroep. In zijn nieuwe functie krijgt Jansen de verantwoordelijkheid over de 10-talige redactie.

Wim Jansen was 28 jaar werkzaam binnen de dagbladjournalistiek. Bij het dagblad Trouw werkte hij achtereenvolgens als buitenlandredacteur en chef buitenland. In 2006 maakte Jansen de overstap naar Radio Nederland Wereldomroep. Hier vervult hij momenteel de functie van adjunct-hoofdredacteur, en vormt hij samen met Ardi Bouwers en Joop Daalmeijer de 3-koppige hoofdredactie. [Radiowereld.NL]