Zoek
Sluit dit zoekvak.

Peter R. de Vries onderzoekt leugens van Joran

SBS6 herhaalt zondag (2 december) om 21.30 uur de extra lange uitzending van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever die precies een jaar geleden werd uitgezonden. Daarin werpt het misdaadprogramma een nieuw licht op vele aspecten van dit mysterie. De verklaringen van hoofdverdachte Joran van der Sloot, die afgelopen week in Nederland voor de tweede keer werd gearresteerd, blijken aperte onjuistheden en regelrechte leugens te bevatten, zo meldt De Vries.

Het onderzoek
De Vries deed in 2006 eerst uitgebreid dossierwerk in Nederland en verrichtte vervolgens een week lang onderzoek op Aruba. Met een aantal betrokkenen werden vertrouwelijke besprekingen gevoerd, die diverse nieuwe feiten opleverden. In de reportage wordt aangetoond dat Joran van der Sloot niet alleen heeft gelogen over het feit dat hij Natalee Holloway bij het Holiday Inn-hotel heeft afgezet, maar dat er meer punten in zijn verklaring zijn die niet kloppen. Ook wordt belicht dat er in het onderzoek naar de verdwijning sprake is geweest van belangenverstrengeling op justitieniveau en dat er tussen de hoofdofficier van justitie en de procureur-generaal op Aruba een heftig conflict over de zaak is geweest.

Ook wordt er op gewezen dat er tijdens het onderzoek merkwaardige beslissingen zijn genomen en fouten zijn gemaakt. De Vries is er op grond van de feiten en omstandigheden, die in de reportage uitgebreid aan de orde komen, van overtuigd dat Joran betrokken is bij de verdwijning van het Amerikaanse meisje in mei 2005.
 
Peter R. de Vries: “In het mediaspektakel van de afgelopen dagen wordt veel te veel gespeculeerd door mensen die amper of geen kennis van zaken blijken te hebben. Onze reportage staat een jaar na dato nog altijd kaarsrecht overeind en heeft aan actualiteit en nieuwswaarde niets ingeboet. Ik vind het persoonlijk één van de mooiste reportages die wij ooit hebben gemaakt.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten