Zoek
Sluit dit zoekvak.

Emma B blijft tijdens avondspits op Heart Londen

Radiodeejay Emma B blijft ook de komende jaren tijdens de avondspits te horen op de popzender Heart in Londen. B heeft haar contract met het radiostation verlengd tot en met eind 2009. Naast het dagelijkse spitsprogramma zal B ook een eigen show op zondagmiddag krijgen. Deze komt in de plaats van ‘The A-list’, die ophoudt te bestaan.

Al sinds januari 2006 is Emma B, die eigenlijk Emma Boughton heet, te horen tijdens de avondspits op Heart. In eerste instantie samen met Greg Burns, maar na vier maanden presenteerde ze de show al in haar eentje. Momenteel is de show van B de best beluisterde middagshow op de Londense radio. Sinds kort mag ze het opnemen tegen haar oude collega Greg Burns. In tegenstelling tot eerdere berichten is hij afgelopen maandag al begonnen bij Capital 95.8.

Emma B kwam al op zevenjarige leeftijd in aanraking met het medium radio toen zij in een hoorspel van BBC Radio Oxford te horen was. Sindsdien is B besmet geraakt met het radiovirus. Tijdens haar studie in Exeter ging ze dan ook gelijk aan de slag bij de lokale studentenzender.

Na haar studie ging B aan de slag bij Radio Caroline en BBC Radio Oxford. In 1998 vertrekt B naar de landelijke radio en gaat aan de slag bij de popzender BBC Radio 1. Hier presenteerde ze diverse shows in het weekend. Naast haar werk voor Radio 1 was B ook veelvuldig te horen op het digitale radiostation BBC 6 Music en presenteerde ze ‘Top of the Pops’ voor de World Service van de BBC.

Begin 2005 werd bekend dat B zou gaan vertrekken bij de BBC, maar echt lang zal ze niet uit de ether verdwenen zijn. In augustus van dat jaar duikt B namelijk op bij Heart in Londen, waar ze een zondagavondprogramma voor haar rekening neemt. Daarnaast kreeg B de rol van vaste invaller voor sidekick Harriet Scott tijdens de ochtendshow met Jamie Theakston. Sinds januari 2006 is B tijdens de avondspits te horen op Heart.

A-list exit
Vanaf volgend jaar zal B ook een eigen programma op de zondagmiddag krijgen. Deze komt ter vervanging van ‘The A List’. Deze lijst zag in maart 2006 het levenslicht en werd door een zestigtal commerciële regionale en lokale radiostations in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden. Na bijna twee jaar zal de lijst ophouden te bestaan. De laatste uitzending zal op zondag 23 december plaats vinden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten