Search
Close this search box.

Koolhof hoofd Indonesische redactie Wereldomroep

Sirtjo Koolhof is benoemd tot hoofd Indonesische redactie van Radio Nederland Wereldomroep. In zijn nieuwe functie krijgt Koolhof (50) de leiding over de 17-koppige redactie, die dagelijks Indonesische nieuws- en achtergrondprogramma’s en een eigen website maakt. De radioprogramma’s worden in Indonesië via kortegolf en ruim 100 lokale en regionale partner radiostations uitgezonden. Momenteel werkt Koolhof als hoofd van de bibliotheek van het KITLV in Leiden. Hij start bij de Wereldomroep op 2 januari 2008.

Sirtjo Koolhof is sinds 1996 werkzaam bij het KITLV. Eerst werkte hij er als bureauredacteur en plaatsvervangend hoofd van de uitgeverij van KITLV en sinds 2003 als leidinggevende van de bibliotheek. Koolhof heeft verscheidene publicaties over Indonesië op zijn naam staan.
 
Sirtjo Koolhof studeerde Indonesische talen en culturen, met als specialisatie de Buginese taal en literatuur. In 1992 rondde hij deze studie aan de Universiteit Leiden cum laude af en werd hij onderzoeker aan dezelfde universiteit. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten