Headlines uit de krant: woensdag 23 januari

Van de 800.000 satelliethuishoudens die Nederland rijk is kunnen er nu al meer dan 200.000 gelijktijdig de Astra1 en Astra3 uitzendpositie ontvangen. Dat heeft Astra Benelux bekendgemaakt tijdens de officiële opening van haar kantoor in Hilversum. In 5 maanden tijd zijn er meer dan 125.000 DUO LNB’s verkocht in Nederland. Met deze LNB kan via één schotelantenne gelijktijdig en zelfstandig gekeken worden naar de twee satellietposities die voor de Nederlandse en Vlaamse markt belangrijk zijn.

Daarnaast zijn er in Nederland minimaal 75.000 huishoudens die beschikken over een draaibare schotelinstallatie of een zogenaamde multisat schotelantenne waarmee meerdere satellieten tegelijk ontvangen kunnen worden. “We kunnen geen exacte getallen noemen omdat het aantal draaibare en multisat schotelinstallatie een schatting is, maar we gaan er zeker van uit dat er minimaal 200.000 satelliethuishoudens in Nederland naar de Astra3-positie kunnen kijken. Een geweldig resultaat, dat ons veel vertrouwen geeft voor de verdere ontwikkeling van Astra3,” aldus Astra Benelux directeur Bill Wijdeveld. Lees verder

Bregje
„Met de wetenschap van nu hadden we de naam van de jongen beter uit het sms’je kunnen laten”, zegt woordvoerder Jop Douma van de Evangelische Omroep. Aanleiding is de commotie die is ontstaan over de 19-jarige deelneemster Bregje Bouwmans uit Boxmeer in het programma ’40 dagen zonder seks’. Het meisje werd verguisd via mails en op internetsites toen na de uitzending twee toplessfoto’s van haar op het internet verschenen; dit in combinatie met haar mededeling in de uitzending dat ze met vijftig jongens zou hebben gerommeld. De foto’s waren er door een jongen opgezet uit wraak omdat Bregje in de serie zijn uitdagende sms toonde met zijn naam eronder. Volgens Bregje zou die jongen de beelden al van een website hebben geplukt. Lees verder

Texel
De televisieserie En we gaan nog niet naar huis beleefde zondagavond zijn première op de Nederlandse kijkbuis. De serie gaat over een gezin dat van Amsterdam naar Texel verhuist om daar een nieuw leven op te bouwen. Het programma trok 2.223.000 kijkers en stond op de vijfde plek in de lijst van best bekeken programma’s. Was de eerste aflevering een mooie promotie voor Texel of werd het eiland neergezet als een achtergesteld gebied? De reacties van bezoekers van de website van de Texelse Courant logen er niet om. Geen enkel positief commentaar. Lees verder

Columnisten
Dagblad De Pers heeft een aantal columnisten aan de kant gezet. In de vernieuwde krant is geen plaats meer voor hen. De Pers heeft maandag het nieuwe katern Perspectief geïntroduceerd en van een aantal servicepagina’s afscheid genomen. Daarbij zijn alle columnisten van het blad tegen te licht gehouden, waarna bleek dat er het afgelopen jaar wel erg veel mensen voor de krant zijn gaan schrijven. Bovendien is er minder ruimte voor columnisten. ‘Anders zou er geen ruimte overblijven voor advertenties’, aldus hoofdredacteur Ben Rogmans. Lees verder

Novum
Het jonge persbureau Novum Nieuws groeit. Het persbureau is goedkoop en flexibel, maar minder goed dan ANP, zeggen klanten van het persbureau. Het nieuwe jaar begon zo goed voor persbureau Novum Nieuws. Over 2007 maakte het in Amsterdam gevestigde bedrijf voor het eerst sinds de oprichting in 1999 winst. De oorzaak: het vorig jaar begonnen gratis dagblad De Pers koos ervoor niet samen te werken met het bijna 75 jaar oude Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) maar met Novum Nieuws. En het andere nieuwe gratis dagblad Dag maakte begin deze maand de overstap van ANP naar dit jonge persbureau. Lees verder

Sissing
Frits Sissing krijgt een eigen radioprogramma, Musical Moods. De presentator, die al enige tijd bezig is zijn grote liefde voor musicals uit te breiden, is dolenthousiast: „Ik heb het meteen aan mijn dochters Sophie van zes en Lot van negen verteld. Meiden, papa wordt dj! Dat vinden ze dan even grappig en daarna gaat hun leven meteen weer verder, terwijl ik er nog helemaal vol van ben”, vertelt de 44-jarige vader trots. Lees verder

AD
Vanaf april zal – los van de krant – AD Sportwereld verschijnen. AD Sportwereld zal zes keer per week uitkomen en 32 pagina’s bevatten (inclusief advertenties). Het gaat om een uitgebreide versie van de huidige sportbijlage bij het AD, die overigens ook blijft bestaan. Abonnees kunnen tegen een kleine extra vergoeding de dikkere versie meebezorgd krijgen. Lees verder

Telenet
Het Mechelse kabelbedrijf Telenet telt inmiddels meer dan vierhonderdduizend digitale tv kijkers. Ongeveer een vierde van de analoge klanten heeft de overstap heeft gemaakt naar een Digibox of een Digicorder. Met deze cijfers is Telenet momenteel de grootste leverancier van digitale televisiediensten in Vlaanderen, ruim vóór Belgacom en TV Vlaanderen. Ter vergelijking: Eind juni 2007 had UPC met een veel grotere dekking in Nederland 517.700 digitale kijkers. Telenet schrijft het resultaat toe aan een stevige eindejaarscampagne. Lees verder

Gerelateerde berichten