Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voormalig BBC Radio 1 deejay overleden

De Engelse radiowereld heeft geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van radiodeejay Kevin Greening (44). De voormalig ochtendman van BBC Radio 1 overleed afgelopen weekend tijdens zijn slaap. De oorzaak van zijn dood is nog niet bekend. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. Dit mede omdat vlakbij de plek waar Greening werd aangetroffen een man is opgepakt wegens het dealen van drugs, zo meldt ‘The Telegraph’.

Afgelopen zaterdagavond kreeg de politie via de ambulancedienst van Londen de melding dat er een stoffelijk overschot was aangetroffen in Wandsworth, in het zuidwesten van Londen. Het ging hierbij om de 44-jarige Kevin Greening. Op de locatie zelf werd een kort daarna een man van rond de vijftig gearresteerd wegens het dealen van drugs. Hij is inmiddels weer op borgtocht vrijgekomen. De politie doet nu verder onderzoek naar de doodsoorzaak van Greening.

Kevin Greening begon zijn radiocarrière bij de ziekenhuisomroep in Bristol. Enkele jaren later ging hij aan de slag bij de World Service van de BBC, waarna BBC GLR (nu BBC London 94.9) en Virgin Radio volgden. Halverwege de jaren ’90 ging de deejay aan de slag bij BBC Radio 1. Eerst in het weekend, maar later ook doordeweeks.

In 1997 presenteerde hij samen met Zoe Ball de dagelijkse ochtendshow op BBC Radio 1. Daarna volgden BBC Radio Five Live, BBC London Live (nu BBC London 94.9), Jazz FM, Heart 106.2, BBC 6Music en Xfm. In 2005 ging Greening aan de slag bij Smooth FM in Londen, dat vorig jaar wijzigde in Smooth Radio. Hier presenteerde hij een dagelijkse show tussen 13 en 16 uur. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten