Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ex-deejay Avro vast wegens misbruik

Voormalig Avro-deejay Romeo Altenberg uit Amersfoort, in de jaren tachtig deejay bij de Avro, bij wat toen nog Hilversum 3 heette, blijft in voorlopige hechtenis in verband met een misbruikzaak. De 53-jarige kwam dinsdag in Utrecht voor tijdens een pro-formazitting. “De aanklacht wordt nog onderzocht en een aantal getuigen moet nog worden gehoord”, meldt een woordvoerder van de rechtbank in Utrecht.

De advocaat van de 53-jarige Altenberg diende dinsdag een verzoek in bij de rechtbank om haar cliënt vrij te laten, maar dat werd afgewezen. Op 6 juni moet hij opnieuw voorkomen.

Volgens de regionale zender RTV Utrecht zou Altenberg, die in de jaren tachtig een populair radioprogramma had, meerdere minderjarigen hebben misbruikt, onder wie een jongen die aan zijn zorg was toevertrouwd. Het is niet de eerste keer dat de deejay terechtstaat. Tien jaar geleden is hij volgens de regionale omroep al veroordeeld tot een celstraf voor het misbruik van een 19-jarige man.

Bij het eerdere zedenfeit werd hij nog als ex-AVRO dj R. A. vermeldt. Dat leidde toen tot vervelende reacties voor  een andere oud-AVRO dj, Robin Albers. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten