Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: donderdag 6 maart

Schaatsfans die Sven Kramer, Pauline van Deutekom of Jan Bos in actie willen zien bij de WK afstanden in Nagano moeten de wekker zetten. De NOS doet vanaf donderdag vier dagen lang in de vroege uurtjes live verslag vanuit Japan. De WK Afstanden in Nagano zijn vanaf donderdag tot en met zondag rechtstreeks te volgen bij de NOS op Nederland 1. Vanwege het tijdsverschil met Japan zijn de rechtstreekse uitzendingen in de nacht en vroege ochtend. Ook is er elke dag een samenvatting te zien.

De presentatie van de schaatsuitzendingen op televisie is op donderdag en vrijdag in handen van Dione de Graaff. Mart Smeets verzorgt de presentatie op zaterdag en zondag. De analyse komt van Ria Visser. Het commentaar wordt gegeven door Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman. Lees verder

Dikkerds
Dikke kinderen die de helft minder tv mogen kijken zijn na twee jaar ruim één kilo lichter dan de dikkerds die onbekommerd voor de tv blijven zitten. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder 70 vier- tot zevenjarige kinderen. Ze keken gemiddeld drie tot vier uur per dag tv, of speelden computerspelletjes. En ze behoorden tot de 25 procent dikste kinderen van hun leeftijdscategorie. Kinderen die veel tv kijken – de grens tussen veel en weinig ligt ongeveer bij twee uur per dag – zijn gemiddeld dikker dan minder-kijkers. Dat komt, concludeerden wetenschappers uit eerder onderzoek, doordat ze minder tijd overhouden voor lichaamsbeweging, doordat tv-kijken uitnodigt tot schransen en doordat de tv-reclame hen tot snoepen verleidt. Lees verder

GTST
De beslissing om na tweeënhalf jaar te stoppen met de rol van Dian Alberts viel Rixt Leddy zwaar. De 31-jarige actrice: „Ik had het zo enorm naar mijn zin bij GTST. Maar mijn vader John, die zelf natuurlijk heel lang last heeft gehad van het feit dat iedereen hem maar als Koos Dobbelsteen uit Zeg ’ns Aaa bleef zien, haalde me over.” Spijtig: „De laatste opname kwam sneller dan verwacht.” Begrafenissen, ruzies, huilbuien, gevechten, liefdes… Eeuwen aan gebeurtenissen trokken de afgelopen jaren aan Rixt Leddy voorbij. „Ik heb altijd heftige verhaallijnen gehad”, vertelt ze over haar deelname aan Neerlands bekendste soap. „Bij het afscheid realiseerde ik me pas hoeveel ik als Dian had meegemaakt. Het was zo mooi om te zien! Van tevoren had ik dapper verklaard dat ik niet zou gaan huilen. Maar dat gebeurde natuurlijk toch.” Lees verder

Vegan-Streaker
De Vegan-Streaker zou weer in het programma Laat de Leeuw verschijnen, om daarin met Paul de Leeuw de zaak voor De Rijdende Rechter uit te vechten. Wellicht wordt het programma De Rijdende Rechter met mr. Frank Visser ingeschakeld om op ludieke wijze uit te maken of Paul´s grijperij strafbaar is. Dat vertelde de Vegan-Streaker, ofwel Peter Janssen, aan RTL Boulevard. Lees verder

Politieserie
Amerika krijgt een lesje Nederlandse geschiedenis met de nieuwe politieserie New Amsterdam. Detective John Amsterdam van de afdeling moordzaken is onsterfelijk sinds hij als Nederlandse soldaat in 1642 door een zwaard wordt betoverd als hij een Indiaanse redt. Lees verder

100%NL
De muziek van Frans Bauer, Wolter Kroes, Marianne Weber en Andre Hazes keert terug in de ether. Nadat het volkse genre bijna tien jaar praktisch nergens te horen was, gaan nu twee radiostations elkaar te lijf met gezellige meezingers. De zender 100%NL gooit vanaf zaterdag het roer om en draait dan nog vrijwel uitsluitend volks repertoire. Lees verder

Genee
Wilfred Genee (40) wordt één van de nieuwe columnisten van AD Sportwereld Pro. Hij is tv-presentator bij RTL. Genee raakte enthousiast na gesprekken met deze krant. ,,Ik vind het een te gek idee. Ik zit al een tijd te wachten op een sportkrant. Ik denk dat dit het juiste moment is. Marco van Basten zei onlangs in Sportweek niet voor niets dat het amusementsgehalte in het voetbal groteske vormen aanneemt. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat de nieuwe sportkrant een amusementskrant wordt. Het zal een mooie mix zijn van actualiteit en ontspanning.’’ Lees verder

Lokaal
Radio Weststellingwerf Centraal krijgt 8.120 euro uit de SKW-gelden als tegemoetkoming in de huurlasten over 2008. Bij de opheffing van de Stichting Kabeltelevisie Weststellingwerf (SKW) in 1998 is een schenking gedaan aan de stichting Radio Weststellingwerf Centraal. De gemeente beheert sinds 2006 het restant van de schenking en gaf maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering toestemming voor deze aanvraag. Het huidige saldo is (na aftrek van de tegemoetkoming in de huurlasten) 84.951,68 euro. Lees verder

Knight Rider
Knight Rider, de legendarische televisieserie uit de jaren tachtig, keert hoogstwaarschijnlijk terug. Zonder acteur David Hasselhoff, maar wel met een compleet nieuwe versie van de sprekende auto KITT. De Amerikaanse televisiezender NBC zond twee weken geleden een twee uur durende pilot uit van Knight Rider. De uitzending was een enorm succes: met 12,7 miljoen kijkers was het de bestbekeken televisiefilm sinds maart 2005. Ben Silverman, co-directeur van NBC, liet tegenover de New York Times weten dat in het najaar zeer waarschijnlijk een nieuwe serie volgt. De hoofdrol wordt gespeeld door Justin Bruening, in de rol van Irak-veteraan Mike Traceur, die als een cowboy op wielen door de straten scheurt. Zijn voorganger Hasselhoff verschijnt slechts heel kort in de film, als Traceur’s vader. Maar de echte ster is ook deze keer weer KITT, de hypermoderne auto met ditmaal de stem van acteur Val Kilmer. Lees verder

RTL Group
Het Luxemburgse mediaconcern RTL Group, in Nederland eigenaar van een aantal televisiekanalen, heeft vorig jaar minder winst behaald. De nettowinst daalde van 1,11 miljard naar 674 miljoen euro. Dit heeft RTL woensdag bekendgemaakt. De winstdaling is onder meer veroorzaakt door de betaling van 170 miljoen euro aan belastingen. In 2006 kwam er nog een belastingbate van 34 miljoen euro in de boeken terecht. Daarnaast behaalde RTL minder winst uit deelnemingen en andere investeringen. Operationeel draaide RTL wel goed. De omzet steeg met ruim 1 procent tot 5,7 miljard euro. Over de Nederlandse tak is RTL tevreden. Ook maakte het concern melding van een verbeterde advertentiemarkt. Lees verder

BauerFM
De muziek van Frans Bauer, Wolter Kroes, Marianne Weber en Andre Hazes keert terug in de ether. Nadat het volkse genre bijna tien jaar praktisch nergens te horen was, gaan nu twee radiostations elkaar te lijf met gezellige meezingers. De zender 100% NL gooit vanaf zaterdag het roer om en draait dan nog vrijwel uitsluitend volks repertoire. Het toeval wil dat RADIONL uit het noorden van het land gisteren maar liefst elf nieuwe regionale frequenties kreeg toegewezen, waardoor het station binnenkort volgens eigen zeggen op Zuid-Holland, Limburg, Brabant en Zeeland na in heel Nederland is te ontvangen. Lees verder