Search
Close this search box.

Iran verbiedt negen tijdschriften

Negen Iraanse filmtijdschriften en lifestylemagazines mogen niet meer verschijnen, omdat er foto’s en verhalen in zijn verschenen over ‘ontaarde’ buitenlandse filmsterren en omdat ze hebben aangezet tot bijgelovigheid. Dat heeft het Iraanse ministerie van cultuur zondag bekendgemaakt. Dertien andere tijdschriften hebben een waarschuwing gekregen.

Het is niet duidelijk wat de directe aanleiding was tot het verbod, maar in een van de tijdschriften die het betreft, Sobh-e-Zendegi, stonden onlangs foto’s van Cameron Diaz, Mandy Moore en Angelina Jolie, met daarbij stukjes over hun huidige activiteiten. In de bladen staan ook vaak advertenties voor medicijnen als potentiepillen.

De hoofdredacteur van Sobh-e-Zendegi, Mohsen Ahmadi, noemde het verbod betreurenswaardig. “Het betekent dat zeventig mensen hun baan kwijt zijn”, zei hij. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten