Zoeken
Sluit dit zoekvak.

TV Gelderland compleet ondertiteld

De regionale publieke omroep RTV Gelderland gaat vanaf Eerste Paasdag (zondag 23 maart) alle programma’s bij TV Gelderland vanaf 21.00 uur ondertitelen. Via teletekstpagina 888 kunnen de ondertitels opgeroepen worden. Daarmee is de omroep de eerste regionale omroep die alle eigen programma’s ondertitelt met behulp van subsidie van de Provincie Gelderland.

Ondertiteling is voor RTV Gelderland een belangrijke aanvulling voor de 15.000 Gelderse doven en slechthorenden. Bovendien blijkt uit onderzoek dat ook veel allochtonen deze service inschakelen omdat ze dat wat gezegd wordt dan beter begrijpen, zo meldt de Gelderse omroep. Daarnaast gebruiken jongeren ondertiteling vaak om een TV programma te volgen en daarbij luisteren ze tegelijkertijd naar muziek. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten