Search
Close this search box.

Vernieuwde programmering Radio M Utrecht

Het regionale station Radio M Utrecht is afgelopen maandag van start gegaan met een vernieuwde programmering. Opvallende wijziging is dat Cobus Bosscha de ochtend heeft ingeruild voor de middag. Daarnaast is ook het muziekformat op de schop gegaan. Het station richt zich met veel gouwe ouwe muziek en Nederlandstalige hits op een oudere doelgroep dan het tot nu toe deed.

De dag op Radio M begint net als voorheen om 6 uur met ‘Utrecht wordt wakker’, waarin het laatste nieuws uit de provincie wordt behandeld. Nieuw is dat het programma voortaan een uurtje korter duurt en dat Babette Alma het programma voortaan in haar eentje presenteert.

Om 9 uur draait Edwin Meerman een uur lang de beste Nederlandstalige hits in ‘93 1.NL’, waarna Peter Vorage tot 12 uur ‘Tijd voor U’ heeft. Tijdens de lunch wisselen Conny Kraaijeveld (maandag tot en met donderdag) en Marlayne Sahupala (vrijdag) lekkere gouwe ouwe muziek af met gasten en informatie in ‘Aan tafel’.

Cobus Bosscha heeft de ochtend ingeruild voor de middag en presenteert vanaf 14 uur ‘U op de radio’, een interactief programma met ondermeer ‘Anno Utrecht’ en de roddels met Thea en Thea. Tussen 16 en 18 uur zal Riks Ozinga zoals vertrouwelijk weer het laatste nieuws uit de provincie op een rijtje zetten in ‘Afslag 93.1’. Ook ongewijzigd is dat Marc van Rossum na 18 uur praat met de luisteraars over een actueel onderwerp.

Tegelijkertijd met het wijzigen van de programmering heeft Radio M ook haar muziekformat gewijzigd. Het station brengt nu overwegend gouwe ouwe en Nederlandstalige muziek. Radio M richt zich hiermee op een oudere doelgroep dan tot nu toe gedaan werd, waarmee het zich aansluit bij de meeste andere regionale publieke radiostations.

Wat ongewijzigd blijft is het regionieuws op het halve uur en elk half uur verkeersinformatie. In de spits komen de bulletins live vanuit meldkamer de VerkeersInformatieDienst. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten