Search
Close this search box.

Roy Khemradj hoofd Caribische afdeling Wereldomroep

Roy Khemradj is benoemd tot hoofd van de Caribische afdeling van Radio Nederland Wereldomroep. Khemradj zal leidinggeven aan een 26-koppige redactie. Momenteel werkt Roy Khemradj (53) als coördinator bij NPS Radio. Hij start op 16 juni 2008 bij de Wereldomroep. De Wereldomroep is voor Roy Khemradj geen vreemde organisatie. Hij werkte van 1980 tot 1986 al als redacteur en verslaggever op de Caribische redactie. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van media, multiculturele samenleving en diversiteitsbeleid.

Sinds 1995 werkt hij bij NPS Radio op de afdeling Multicultureel, die wekelijkse uitzendingen voor Turken, Chinezen, Molukkers, Surinamers,  Antillianen/Arubanen en Marokkanen maakt. Daarvoor was hij waarnemend chef op de afdeling Cultuur en Minderheden van de NOS Radio. Khemradj is vooral bekend als eindredacteur van de programma’s Zorg en Hoop (Suriname),  Surinamers in Nederland, Tambu (Antillianen/Arubanen) en Suara Maluku (Molukkers).
 
De Caribische redactie van de Wereldomroep maakt verschillende radio-uitzendingen die zijn gericht op de Nederlandse Antillen/Aruba en Suriname. De nieuws- en achtergrondprogramma’s zijn in het Nederlands, deels in het Papiaments en in het Sarnami. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten