Zoek
Sluit dit zoekvak.

30 jaar Klaaglijn op de radio

Het radioprogramma ‘De Klaaglijn’ bestaat 30 jaar. De regionale omroep Radio Noord-Holland zal dit heugelijke feit vieren met een speciale jubileumuitzending. Aanstaande donderdag (15 mei) tussen 16.00 en 18.00 uur zal presentatrice Hanneke Groenteman daarom met diverse gasten en oud-presentatoren terugblikken op de afgelopen 30 jaar.

Paul van Ingen bedacht 30 jaar geleden het concept voor ‘De Klaaglijn’. In de jaren ’80 groeide het uit tot één van de populairste radioprogramma’s van Radio STAD Amsterdam. Toen STAD (Stichting Amsterdamse Draadloze omroep) eind jaren ’80 opging in Radio Noord-Holland, verhuisde het programma mee. In de jaren ’90 nam Hanneke Groenteman de presentatie van het programma over, maar in 1999 besloot ze hier echter mee te stoppen. In 2005 keerde ze echter na zes jaar weer terug als presentatrice van het programma, dat korte tijd zelfs nog een televisievariant kreeg op TV Noord-Holland.

Nu, 30 jaar later, wordt er nog steeds volop geklaagd. Van het niet krijgen van het buurtsufferdje tot een ontplofte krultang net buiten de garantietermijn. Reden genoeg dus om eens terug te kijken op de afgelopen drie decennia. Aanstaande donderdag zal daarom een twee uur durende jubileumuitzending van de Klaaglijn worden uitgezonden op Radio Noord-Holland. Hanneke Groenteman ontvangt daarin vele oud klagers en ‘aangeklaagden’. Daarnaast zullen ook ex-presentatoren Paul van Ingen (nu VPRO) en Jan Mom (nu AVRO) langskomen. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten