Headlines uit de krant: woensdag 28 mei 2008

Daphne Bunskoek stapt op bij RTL Boulevard. De presentatrice aarzelde al eerder dit seizoen over haar medewerking aan het showbizzprogramma, wat voor nogal wat commotie zorgde binnen de RTL-gelederen. Haar vertrek is gisteravond laat door de omroep bevestigd tegenover De Telegraaf.

Eerder op de avond hadden zowel Boulevard-boegbeeld Albert Verlinde als de programmadirecteur van RTL 4, Erland Galjaard, nog aarzelend gereageerd. Lees verder 

Fotojournalistiek
Cornell Capa, een pionier in de fotojournalistiek en broer van een van de oprichters van het befaamde fotopersbureau Magnum, Robert Capa, is vrijdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het door hem opgerichte Internationaal Centrum voor Fotografie (ICP) vrijdag gemeld. Hij leed aan de ziekte van Parkinson en stierf thuis in New York een vredige dood. Lees verder

Hilversum
Is BNN het kwijt? Na Yolanthe Cabau van Kasbergen (naar de TROS) en de Lama’s Ruben Nicolai en Tijl Beckand (naar de AVRO) raakt de jongerenomroep ook Katja Schuurman kwijt. De 33-jarige actrice en presentatrice verruilt na bijna zeven jaar ‘met een brok in de keel’ BNN voor Net 5. Bij de vrouwenzender van het SBS-concern gaat ze het programma Return to Sender maken. Bovendien krijgt ze een hoofdrol in een nieuwe dramaserie. Lees verder

URBNN
Het televisieprogramma URBNN krijgt per 1 juni een ander gezicht. De naam van de show, die vanaf 14 september op Nederland 3 te zien is, verandert in State Magazine. Dat heeft BNN maandag bekendgemaakt. Het programma wordt vertoond op de normale tijd, 23.45 uur, en neemt grotendeels de lifestyle-onderwerpen over die op de website van State Magazine te vinden zijn. Andersom zijn filmpjes die in het programma worden getoond terug te vinden op de website van het internetmagazine. Lees verder

FunX
Jongerenzender FunX wil na vijf jaar uitzending in de vier grote steden nu ook een landelijke FM-zender. Volgens de zenderleiding is de urbancultuur nu zo doorgedrongen in de rest van het land dat het populaire radiostation een zender met landelijke FM-dekking verdient. Lees verder

10
Brabant10, de grootste regionale commerciële omroep van Nederland, is nu een maand in de lucht. Tv met minimaal budget over zielige asielhondjes. Een initiatief tegen hondenpoep, een gekantelde vrachtwagen en een dodelijk ongeluk. In de felverlichte wit-groene studio in Helmond leest presentatrice Suzanne de Kroon de belangrijkste onderwerpen van het Regio Nieuws van Brabant10 voor. Sinds een maand zendt Brabant10 in de hele provincie Brabant uit. De zender is ontstaan uit een fusie van drie Brabantse omroepen en nu de grootste regionale commerciële zender van Nederland. Lees verder

Net5
De producent van de serie en Net5 zijn inmiddels weer in gesprek met elkaar. Maandagochtend maakte Net5 bekend dat er geen derde seizoen meer van Julia’s Tango op de buis komt omdat de zender druk is met het ontwikkelen van nieuwe Nederlandse dramaseries. “Endemol heeft bij Net5 aangegeven heel graag door te willen met de serie”, vertelt een woordvoerster van Endemol. “We zijn inmiddels weer met elkaar in gesprek, dus er is nog niets definitief.” Lees verder

Tv
Fans van de tv-series Desperate Housewives en Grey’s Anatomy kunnen binnenkort elk uur van de dag naar hun favoriete show kijken. UPC stelt, naar eigen zeggen als eerste kabelbedrijf in Nederland, de hitseries 24 uur per dag beschikbaar voor klanten met digitale televisie. Lees verder

Stijl
Website GeenStijl gaat in zee met tv-zender Veronica. Tijdens het EK voetbal brengt de zender dagelijks een filmpje van GeenStijl, gemaakt door verslaggever Rutger Castricum. Als het slaagt, wordt de samenwerking in september voortgezet. Daarmee zijn de tv-plannen met BNN van de baan. De filmpjes worden elke dag in de rust van de wedstrijden – om zeven voor zeven – uitgezonden. Castricum, die laatst het nieuws haalde met beelden van minister Vogelaar, loopt daarvoor rond bij het EK. Hij gaat door totdat Nederland eruit ligt. De filmpjes staan geprogrammeerd na het EK lingerie, de penaltywedstrijd voor meisjes in ondergoed, die tijdens het WK van 2006 een kijkcijferhit werd. Lees verder