Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederlander kijkt iets minder tv

Nederlanders keken in 2007 gemiddeld drie uur en zes minuten per dag naar de televisie. Dat is ruim tien minuten minder dan in 2006. Dat staat in het jaarverslag over 2007 van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). De kijktijd daalde vorig jaar de eerste vier maanden onder het niveau van de laatste vier jaar. De belangrijkste oorzaak van de lagere kijktijd blijkt vooral het warme weer en het ontbreken van grote sportevenementen.

Uit een uitgebreide analyse door SKO blijkt dat 36 procent van de verschillen ten opzichte van de normale kijktijd zijn te verklaren door verschillen in temperatuur. De eerste vier maanden van 2007 waren uitzonderlijk zacht. In het bijzonder april was een extreem zachte maand.

Gemiddeld keken de Nederlanders vorig jaar 2,7 minuten per dag naar video’s. Dat is ruim één minuut minder dan het jaar ervoor. De kijktijd naar dvd’s bleef in 2007 met 7,1 minuten per dag vrijwel gelijk aan 2006. Het percentage tv-bezit is vorig jaar met 98 procent stabiel gebleven, net als het gemiddeld aantal toestellen per huishouden (1,7). De opmars van de platte beeldbuis zette verder door, ten koste van het traditionele toestel. [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten