Headlines uit de krant: vrijdag 13 juni 2008

Alphons Martens (40) is programmaleider bij Veronica. En hij gaat het allemaal anders doen: de Veronica-meisjes gaan er definitief uit. De bikini-meisjes halen van het EK Lingerie doen het minder goed dan de vorige keer. Hoe komt dat? ‘We zitten nu op 320 duizend kijkers. De vorige keer zaten we in de tweede week op 800 duizend.

Ik denk dat de mensen tijdens dit EK minder zappen in de rust. Ze willen toch gewoon volgen wat er gebeurt. Maar het is wel het best scorende programma van de afgelopen dagen bij ons. Verder is het hopeloos tijdens dit EK – voor iedereen die geen voetbal uitzendt trouwens.’ Lees verder

Mart
Televisiepresentator en sportjournalist Mart Smeets (61) heeft zijn 36ste sportboek geschreven: Vuur. Daarin vertelt hij de verhalen achter de sporters op de Olympische Spelen. Verder komt hij in juli met een documentaire over oud-wielrenner Greg LeMond. Bovendien vertelt Smeets nu eens precies hoe het zit met zijn eigen topsalaris. Lees verder

Geld
De recent bekend geworden riante (vertrek)regelingen van omroepbestuurders geven volgens Henk Hagoort ‘geen goed signaal’. Hagoort is de neiwue voorzitter van de raad van bestuur van de Publieke Omroep. De voormalig EO-directeur vindt dat bestuurders in Hilversum zich aan de zogeheten Balkenendenorm (ruim 170 duizend euro) moeten houden. ‘We maken programma’s om de burger te verrijken, niet onszelf. Het beeld dat nu ontstaat, is niet goed.’ Deze week werd bekend dat de opgestapte mediadirecteur van de KRO, Ton Verlind, tot aan zijn pensioen in 2011 wordt doorbetaald, zonder dat hij werkzaamheden hoeft te verrichten. De regeling komt neer op 647 duizend euro. Eerder ontstond al ophef over de regelingen voor oud-AVRO-presentator Karel van de Graaf en (5,5 ton) en voormalig TROS-baas Karel van Doodewaerd, die zes ton meekreeg. Lees verder

Televisie
EK Voetbal, Olympische Spelen en de Tour de France. Op de televisie slaat sport de klok deze zomer. Maar het sportgeweld valt te ontvluchten met de vele reisprogramma’s.Nederland 1 maakt op veel televisies overuren de komende maanden. Deze hele maand wordt daar nog voetbal uitgezonden, in juli zijn er de Tour de France en Wimbledon en in augustus de Olympische Spelen. Voor andere zenders lijkt aan deze zomer niet veel eer te behalen. Lees verder

Zomerstop
Tijdens de zomerstop van RTL Boulevard zendt RTL4 dagelijks tussen 19.10 en 19.30 uur een nieuw programma uit met Nicolette van Dam en Winston Gerschtanowitz als presentatoren. Vanaf maandag 30 juni komen zij met De Bloemenstal, waarin aan diverse klanten van bloemenstalletjes wordt gevraagd welke bestemming het door hen aangeschafte ruikertje heeft. Dat meldde een RTL-woordvoerster donderdag. Lees verder

Spoeddebat
De Tweede Kamer komt binnenkort met spoed bijeen om de topinkomens bij de publieke omroep aan de kaak te stellen. De aanvraag voor het spoeddebat van de SP heeft vandaag steun gekregen van de VVD, PVV en GroenLinks. Gisteren werd bekend dat voormalig mediadirecteur van de KRO Ton Verlind nog tot 2011 op de loonlijst van de katholieke omroep blijft staan. Hij is vrijgesteld van werk, maar strijkt wel 647.000 euro op. Hij is niet de enige met een riant salaris bij de KRO. Zo verdienen vier presentatoren salarissen tussen de 160.000 en 210.000 euro. Lees verder

EO
Plastisch chirurg Edwin van Onselen heeft donderdag in de uitzending van EO Netwerk een verklaring afgelegd over het conflict tussen hem en de actualiteitenrubriek. De hoofdredactie van de actualiteitenrubriek nam al eerder afstand van de aantijgingen tegen de arts. Lees verder

Irene
Presentatrice Irene dacht dat politici wel een lesje vrienden maken konden gebruiken… En dus gaf de presentatrice voor het Rode Kruis vandaag een cursus Vrienden Maken aan verschillende politici in de Tweede Kamer. Volgens Irene vinden veel mensen het niet kies om een dergelijke cursus te volgen, maar kunnen ze het stiekem best gebruiken. “Je kunt pas een vriend van een ander zijn als je ook een vriend van jezelf bent. Ikzelf ben een sociaal dier, die altijd mensen om zich heen wil en heeft. En dat gun ik anderen ook. Vandaar dat ik de cursus geef.” Lees verder

Johnny
Het zijn waarschijnlijk de grootste komieken die Nederland ooit gekend heeft: Johnny & Rijk. Nog één keer samen in een Amsterdams café. John Kraaijkamp en Rijk de Gooyer. John is 83 jaar inmiddels en Rijk wordt later dit jaar ook 83. De intense warmte bij deze ontmoeting tussen het tweetal was al meteen goed voelbaar. Rijk komt binnen, ziet Johnny en zegt: „Die Kraaijkamp is ook oud geworden…” Pats, die zit! Lees verder

RTL
RTL Nieuws eist dat minister-president Jan Peter Balkenende binnen twee weken alle regelingen over de kosten van het Koninklijk Huis openbaar maakt. Dat heeft de omroep donderdag laten weten. Lees verder

Tv-psychiater
Tv-psychiater Dr. Drew Pinsky heeft Tom en dus ook zijn advocaten boos gemaakt… De psychiater (bekend van het programma Celebrity Rehab) schreef een artikel voor de Playboy en wierp een kritische blik op de geestelijke toestand van de acteur. En dat vond Tom niet zo leuk… “Veel publieke figuren die zich vreemd gedragen hebben een geestesziekte waar wij veel van kunnen leren, en veel daarvan is zonder twijfel gebaseerd op jeugdtrauma´s. Tom Cruise bijvoorbeeld. Waarom wordt iemand zo aangetrokken door een sekteachtige omgeving als Scientology? Lees verder

EOSchool
De voorzitter van de Evangelische Omroep (EO), Arie van der Veer, wordt per 1 september voorzitter van de Raad van Toezicht van de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. Dat maakte de onderwijsinstelling donderdag bekend. Van der Veer stopt dan zijn werkzaamheden als voorzitter van de EO, zo zei een woordvoerder van de omroep. De EO maakte vorige maand bekend met een nieuw organisatiemodel te gaan werken waarbij het bestuur aftreedt. Lees verder

RTL
RTL Nieuws eist dat minister-president Jan Peter Balkenende binnen twee weken alle regelingen over de kosten van het Koninklijk Huis openbaar maakt. Dat heeft de omroep donderdag laten weten. RTL Nieuws heeft een spoedverzoek op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) ingediend bij het Ministerie van Algemene Zaken. Met het openbaar maken moet duidelijk worden of er meer verborgen kosten zijn en of er door meer ministeries wordt meebetaald aan het Koninklijk Huis dan tot dusver is gemeld. Lees verder