Zoek
Sluit dit zoekvak.

Plasterk wil minder linkse omroep

De publieke omroep moet een afwisselender aanbod gaan bieden op het gebied van informatie en opinie. Dat heeft minister van Media Ronald Plasterk (PvdA) woensdag gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer. Plasterk constateerde dat het vooral de EO en de progressieve omroepen als de VPRO en de Vara zijn die informatieve en opiniërende programma’s maken. Hij riep de overige omroepen, zoals de KRO en de Avro, op om ook zulke programma’s te gaan maken en zo te zorgen voor een diverser aanbod.

Plasterk zei verder dat de neutrale, ledenloze NPS vaak als linkse omroep wordt gezien, terwijl die dat in feite niet is. Volgens de minister komt dat door de nauwe samenwerking tussen VPRO, Vara en NPS. Plasterk tekende erbij aan dat die samenwerking ook heeft geleid tot ‘een paar van de mooiste programma’s die we hebben’. Hij doelde onder meer op Andere Tijden.

Plasterk reageerde op de veelgehoorde klacht onder rechtse partijen dat de actualiteitenprogramma’s van de publieke omroep te links van karakter zijn. “Drie keer de Volkskrant”, is de bekende oneliner waarmee onder anderen PVV-Kamerlid Martin Bosma de actualiteitenprogramma’s typeerde. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten