Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Ontvangst radio moet veel beter’

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken is nog niet af van de problemen rond de radio-ontvangst in West-Friesland en Noord-Kennemerland. Dat meldt Dagblad voor West-Friesland en Enkhuizer Courant deze week. De opmerking van Heemskerk, dat een modernere radio wel soelaas biedt, wordt weersproken door een rapport van NPO, de Nederlandse Publieke Omroep.

Volgens de NPO ligt het niet aan de radio’s van mensen rond Hoorn, Alkmaar en Bergen: een meetrapport in 2006 toont duidelijk aan dat er eigelijk helemaal geen goed zenderbereik is in deze regio. Volgens Hans Bakhuizen van de omroep wordt het gebied met matige tot slechte ontvangst van de publieke zenders begrensd door de lijn Schagen-Medemblik en in het zuiden die van Egmond tot Hoorn.

Het Hoornse Statenlid Ed Wagemaker (PvdA) heeft zich volgens het Noord Hollands Dagblad de laatste jaren behoorlijk druk gemaakt over de slechte radio ontvangst. Ed Wagemaker vond dat de publieke zender Radio 1 beter moest kunnen worden beluisterd, en kwam er al snel achter dat ook de andere publieke zenders wegvallen. [Noord Hollands Dagblad/Radio.NL]

Gerelateerde berichten