Search
Close this search box.

Het Glazen Huis van 3FM dit jaar in Breda

3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM en het Rode Kruis, zet zich eind dit jaar in voor vluchtelingen. Jaarlijks worden 36 miljoen mensen uit hun woning verdreven als gevolg van conflicten. Van de ene op de andere dag moeten zij het doen zonder een dak boven hun hoofd en zonder voedsel en drinkwater. Voor deze stille ramp doet 3FM in de week voor Kerst een Serious Request. Het Glazen Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Breda.

Van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 december zamelen drie deejay’s vanuit het ‘Glazen Huis’ in Breda geld in voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld. Vorig jaar stond men in Den Haag en daarvoor drie jaar lang op de Neude in Utrecht.

“Een dak boven je hoofd is zo ongeveer de meest basale behoefte van ieder mens. Het is onvoorstelbaar dat ieder jaar miljoenen mensen op de vlucht raken omdat ze in één klap nagenoeg alles kwijt zijn. Dit probleem móet beter belicht worden, daarom heeft 3FM dit jaar vluchtelingenhulp gekozen als onderwerp voor Serious Request”, aldus Florent Luyckx, zendermanager van 3FM.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet de publieke zender zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de Kerstdagen sluiten drie deejay’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Wie dit zijn is nog niet bekend.

Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio. Het publiek kan dan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over het doel van de actie. De deejay’s roepen iedereen op om geld te doneren en daarbij worden bijzondere initiatieven gewaardeerd.

Opbrengsten
In 2004, het eerste jaar, haalde 3FM Serious Request € 915.955,- op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor de ontheemde kinderen in Congo € 2.203.549,-. In 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie en samen met 3FM werd een bedrag van € 5.596.838,13 binnengehaald voor de slachtoffers van landmijnen wereldwijd. In 2007 haalde 3FM samen met Studio Brussel en het Zwitserse Couleur Trois voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld een recordbedrag binnen van € 8.754.252,-. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten