Search
Close this search box.

Webradio Digitaal herdenkt Veronica

De maand augustus is voor radioliefhebbers traditioneel een maand van terugdenken aan de tijd van de zeezenders. In Nederland en België betekent dat men vooral terugdenkt aan de datum 31 augustus 1974, de dag dat Radio Veronica, Radio Noordzee en Radio Atlantis gedwongen moesten stoppen en Radio Mi Amigo en Radio Caroline besloten om toch door te gaan.

Veronica was de langst bestaande en meest succesvolle Nederlandse zeezender, het station was uiteindelijk geheel ‘verankerd’ in de Nederlandse samenleving. Eind augustus 1999 (25 jaar na het einde) en ook eind augustus 2004 herdachten oud Veronica medewerkers hun station met speciale radioprogramma’s die werden uitgezonden via een tijdelijke middengolf zender.

Webradio Digitaal gaat een groot gedeelte van deze herinnering programma’s nog eens uitzenden. Dit zal gebeuren op: vrijdag 8 augustus, zaterdag 9 augustus en zondag 10 augustus. Digitaal Hit FM is een webradio voortgekomen uit het voormalige Digitaal FM dat in de jaren tachtig op FM uitzond vanuit Baarn en in geheel Midden-Nederland was te ontvangen. [Radiowereld.NL]