Search
Close this search box.

Astro tv per direct van de buis

Nadat een Radar-redacteur heeft weten te infiltreren in Astro televisie, verklaart RTL Nederland per direct al haar astro programma’s van de buis te halen.

Woordvoerder Kim Koppenol zegt vanavond in het tvprogramma Radar: “Astro-tijd, de consulenten die daarvoor werken, worden aangenomen bij de leverancier. We hebben hele duidelijke afspraken over de kwaliteit en de vereiste ervaring en op het moment dat we daar maar even over twijfelen vinden we dat we daar actie op moeten nemen. We hebben dus voorlopig besloten om het programma te stoppen en te onderzoeken of daar inderdaad een probleem is.”

RTL zegt geschrokken te zijn van het feit dat iemand, die geen enkele affiniteit of ervaring heeft met spiritualiteit, aangenomen is en op de RTL-website haar diensten aan heeft kunnen bieden. Tijdens de werving van de Radar-medewerkster heeft de leverancier geen enkele screening gedaan naar de achtergronden van de sollicitante.
 
In het consumentenprogramma Radar van de TROS is maandagavond te zien hoe een redacteur solliciteert als medium ‘Ramona’. Achter de schermen heeft ze gesprekken met andere mediums van zowel RTL als SBS, die haar vertellen dat ze van de omroep soms het advies krijgen om maar wat verzinnen, en dat het “één grote oplichtersbende is”.

Ex-medewerkers in dezelfde branche tonen vanavond contracten waaruit blijkt dat mensen tenminste 20 minuten aan de lijn moeten worden gehouden (à raison van 80 cent per minuut). Ook laat Radar zien dat de mediums – ondanks de richtlijnen van de omroepen die dit niet toestaan – medische adviezen geven aan bellers.

SBS heeft vandaag de tarieven voor het inbellen naar Astro tv-programma’s gewijzigd. In plaats van 1,30 euro per belpoging, is het nu gratis. SP Tweede-Kamerlid Jan de Wit, die zelf maandenlang onderzoek heeft gedaan naar Astro televisie, geeft in de studio live commentaar. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten