Search
Close this search box.

Presentator Talksport geschorst na uitschelden raadslid

Het Engelse radiostation Talksport heeft presentator Jon Gaunt geschorst nadat hij een gemeenteraadslid van Londen had uitgescholden. Tijdens een debat op de radio maakte hij het raadslid uit voor ‘Nazi’ en ‘stom varken’, zo meldt The Guardian. Het radiostation kreeg hierop een flink aantal klachten van boze luisteraars en heeft een onderzoek ingesteld naar de uitzending. Zo lang dit onderzoek loopt zal de presentator niet op de zender te horen zijn.

Afgelopen vrijdag discussieerde Jon Gaunt met Michael Stark, raadslid van het stadsdeel Redbridge in Londen, over gezondheid. Het raadslid opperde tijdens de discussie om het adopteren van kinderen door pleegouders die roken te verbieden. Dit was echter tegen het zere been van Gaunt, die een deel van zijn jeugd in een weeshuis doorbracht, Hij kon niet begrijpen dat een raadslid liever heeft dat een wees ‘wegrot’ in een weeshuis, dan dat hij liefdevol ondergebracht wordt bij een pleeggezin waarin gerookt wordt. De presentator maakte Stark dan ook uit voor ‘Nazi’ en ‘stom varken’.

Volgens de presentator floepten beide uitspraken er in het heetst van de strijd uit. Kort daarna bood hij dan ook zijn excuses aan aan het raadslid. Desondanks kreeg Talksport flink wat boze telefoontjes binnen van luisteraars. Het radiostation heeft daarop besloten om de presentator, die elke werkdag tussen 10 en 13 uur te horen is, te schorsen en een onderzoek in te stellen naar de uitzending. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten