Zoek
Sluit dit zoekvak.

CBC Radio One voor het eerst aan kop in Toronto

De Canadese publieke radiozender CBC Radio One (CBLA) mag zich voor het eerst in de geschiedenis het best beluisterde station van Toronto noemen. Dit blijkt uit de luistercijfers over de periode september-oktober die afgelopen week door het Bureau of Broadcast Measurement gepubliceerd werden. Het marktaandeel van CBC Radio One steeg 1,8 procentpunt naar 9,4%, waardoor het de softpopzender 98.1 CHFI en de hitzender 104.5 CHUM FM van de koppositie verdrong.

De afgelopen jaren streden CHFI en CHUM FM om de koppositie in Toronto. De ene periode pakte dit in het voordeel van CHFI, de andere keer was CHUM FM de winnaar. In de periode juli-augustus eindigde de strijd onbeslist, want beide stations scoorden een marktaandeel van 9,3%. En waar twee honden strijden om een been, daar gaat de derde ermee heen. Dat moet ook CBC Radio One hebben gedacht, want het station scoorde de afgelopen meetperiode een marktaandeel van 9,4%. Hiermee is het station voor het eerst in de geschiedenis marktleider in Toronto.

CBC Radio One is de nieuws- en informatiezender van de Canadese publieke omroep. Het is in bijna het hele land via FM of AM te ontvangen. Naast landelijke programma’s brengt CBC Radio One ook diverse lokale programma’s, waaronder ‘Metro Morning’ gepresenteerd door Andy Barrie. Met een marktaandeel van 12,9% is Metro Morning ook nog eens de best beluisterde ochtendshow in Toronto.

Terwijl CBC Radio One flink steeg, noteerden zowel CHFI en CHUM FM een daling. Laatstgenoemde daalde met een half procentpunt naar 8,8% marktaandeel, wat goed is voor plek twee. CHFI daalde met 1,2 procentpunt naar 8,4%, goed voor plek drie.

Een andere opvallende stijger in Toronto was de classic rockzender Q107 (CILQ), die met 7,3% (+1.2%) plek vier innam. De nieuwszender 680 News (CFTR) daalde licht, maar bleef met 5,4% marktaandeel nipt NewsTalk 1010 (CFRB) voor.

Een compleet overzicht van de Canadese luistercijfers is hier (PDF) te vinden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten