Creatief directeuren VHU richten nieuw bedrijf op [Update]

Creatief directeur van jinglemerk ‘ReelWorld Europe’ Joost Griffioen en creatief directeur van concurrent ‘Pure Imaging’ Stas Swaczyna zijn opgestapt bij VHU. Samen zijn ze een nieuw bedrijf begonnen onder de naam ‘The Rocketeers’ in een nieuwe muziekstudio in Hilversum. Daarnaast zijn onlangs nog eens 6 medewerkers van VHU opgestapt onder wie Account Director Gérard Beck. Het nieuwe bedrijf ‘The Rocketeers’ produceert ook custom muziek voor radio, televisie en artiesten.

Joost Griffioen: “De verf is nog niet droog en nu al voel je een goeie vibe, echt een verademing.” Stas Swaczyna: “Dit is zo gaaf. We hebben nergens op bezuinigd. Een jongensdroom die uitkomt.”

De afgelopen jaren waren de heren persoonlijk verantwoordelijk voor de jingles van stations als 3FM, BNR, FunX, Antenne Wien (Oostenrijk) en VRT Radio 1 (Belgie). Over het plotselinge vertrek wil Swaczyna nog niet in detail treden, “We waren dit al een tijdje van plan” zegt Griffioen. Door het vertrek van diverse personeelsleden heeft VHU nu enkele freelancers ingehuurd om de klap op te vangen.

De eerste samenwerkingen zijn reeds een feit. Het nieuwe bedrijf ‘The Rocketeers’ maakte al de vormgeving voor 3FM weekend-ochtendshow Domien Is Wakker (NPS) en voor Radio Decibel.

Joost Griffioen begon zijn carriere bij Radio 538 en Top Format en was audiovormgever van Yorin FM, Radio Veronica en Q-Music. In 2006 richtte hij Reelworld Europe op, de Europese tak van wereldmarktleider ReelWorld in de Verenigde Staten. Stas Swaczyna studeerde Muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten en kwam terecht bij 3FM. Na Yorin FM werd hij creatief directeur bij VHU Europe. [Radiowereld.NL]