Search
Close this search box.

Volkskrant: rustig aan met verkoop PCM

Het personeel van de Volkskrant heeft de raad van bestuur van uitgever PCM gevraagd geen onomkeerbare besluiten te nemen over een overname voordat alle problemen en mogelijkheden goed zijn onderzocht. De Persgroep uit België wil PCM overnemen. Daarover wordt onderhandeld.

De Volkskrant schrijft zaterdag dat het personeel de directie opdracht heeft gegeven te onderzoeken of de Volkskrant verzelfstandigd kan worden en of er geld te vinden is voor de herfinanciering van de schuld van 120 miljoen euro.

PCM is uitgever van de Volkskrant, NRC Handelsblad, NRC.Next, Trouw en AD. De laatste krant is ook deels in handen van Wegener. PCM wil nieuw kapitaal aantrekken om de schulden te kunnen verminderen. NRC Handelsblad liet eerder deze week weten PCM te verlaten als PCM in handen komt van De Persgroep.

De Volkskrant wil dat verder wordt onderzicht hoe groot de druk van de banken eigenlijk is en wat het bod dat De Persgroep heeft gedaan inhoudt.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten schrijft zaterdag in een ingezonden stuk dat ze zich zorgen maakt over de groeiende onrust bij PCM. Eerder riep ze de raad van bestuur al op het personeel ‘optimaal te betrekken bij het zoeken naar een nieuwe aandeelhouder’. “In plaats daarvan geeft een continue stroom geruchten en berichten het beeld van een chaotische bedrijfsvoering. En dat leidt tot extra kwetsbaarheid.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten