Search
Close this search box.

Vroege Vogels live vanaf Rainbow Warrior

Het Vara-programma Vroege Vogels bestaat net als Greenpeace Nederland 30 jaar en dat wordt gevierd met een speciale live-uitzending. Vroege Vogels wordt zondag 8 maart tussen 8.00 uur en 10.00 uur live uitgezonden vanaf het Greenpeace-vlaggeschip Rainbow Warrior II. Prominente gast is Ivo de Wijs.

Het verjaardagsfeest van Greenpeace duurt drie dagen (6, 7 en 8 maart) en voor die gelegenheid zijn alle beschikbare actieschepen afgemeerd bij het Greenpeace-kantoor in Amsterdam. Rond de Sirius, Rainbow Warrior II, Argus en Beluga worden onder andere cursussen ‘Actieklimmen’ gegeven.

Menno Bentveld en Andrea van Pol praten met de actievoerders en directeuren van toen en nu. Verslaggevers varen mee met de rubberboten en ze gaan actiespandoeken maken. Er zijn gesprekken met de schrijver van het Greenpeace-geschiedenisboek, Ivo de Wijs, en met fanatieke vrijwilligers. Ook is er live muziek van het Amsterdam Wind Quintet. De Rainbow Warrior II ligt bij Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Tussen 8.00 en 10.00 uur kunt u de presentatoren radio zien maken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten