Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fons van Westerloo baas van Wakker Nederland

Fons van Westerloo wordt de voorzitter van de nieuwe publieke omroep Wakker Nederland. In De Telegraaf laat de oud-topman van SBS en RTL weten dat hij het ‘een enorme uitdaging vindt om aan de wieg te staan van een nieuwe, publieke omroep.’ De 63-jarige Van Westerloo gaf een half jaar geleden nog aan dat hij niet meer beschikbaar was voor een grote baan, maar toen hij werd benaderd ‘begon het meteen te kriebelen’, meldt hij in De Telegraaf, de krant waaruit Wakker Nederland is ontstaan.

Van Westerloo maakt direct duidelijk dat er verschil is tussen De Telegraaf en Wakker Nederland. “Voor de goede orde: het is niet De Telegraaf die wil toetreden tot het bestel, maar de stroming die deze krant al vele jaren met succes vertegenwoordigt.” Volgens Van Westerloo moet Wakker Nederland een omroep worden ‘voor ondernemend Nederland, door ondernemend Nederland’.

Voor het einde van het jaar beslist minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA) of Wakker Nederland en Powned, de omroep van GeenStijl, toegang krijgen tot het publieke bestel. Beiden omroepen haalden voor 1 april vijftigduizend leden binnen, een vereiste om een publieke omroep te mogen beginnen. Plasterk heeft al aangegeven dat hij niet van plan is om de twee omroepen te dwarsbomen. Ze kunnen dan vanaf september 2010 beginnen met uitzenden.

GeenStijl
Dominique Weesie, oprichter van de nieuwe publieke omroep Powned, stopt bij GeenStijl. Weesie wordt de voorzitter van Powned, de omroepvereniging die is voortgekomen uit die omstreden en tegendraadse website. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten