Search
Close this search box.

Lancering Space Shuttle live op Discovery

Discovery Channel, dé mannenzender van Nederland, doet live verslag van de lancering van de Space Shuttle Atlantis (STS-125). De elfdaagse missie is de laatste vlucht naar NASA’s Hubble Space Telescope om de levensduur van het ruimtestation te verlengen tot 2014. De live uitzending is maandag 11 mei om 20:00 uur op Discovery Channel te zien.

Tijdens de missie vertrekken zeven astronauten naar de ruimte om diverse onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Het belangrijkste doel is om de kracht van het NASA ruimtestation tot 70 keer te versterken. Tijdens vijf ruimtewandelingen worden er nieuwe instrumenten geïnstalleerd, twee bestaande instrumenten gerepareerd en gyroscopen vervangen. Hiermee wordt de levensduur van het station verlengd tot 2014. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten