Search
Close this search box.

Nederland weer niet naar finale Songfestival

Ook de Toppers hebben de finale van het Eurovisie Songfestival niet gehaald. Donderdagavond streden Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom om een plek in de finale, maar hun nummer ‘Shine’ haalde het niet. Er stemden onvoldoende mensen op het Nederlandse trio. Het is voor het vijfde achtereenvolgde jaar dat Nederland niet vertegenwoordigd is in de finale van het Eurovisie Songfestival. Het is nog niet bekend of Nederland ook volgend jaar weer mee doet.

Gerard Joling, die oorspronkelijk onderdeel uitmaakte van de Toppers maar na een ruzie met Gordon opstapte, wenste de drie toch het allerbeste voor de start van de halve finale. “Ze hebben er alles aan gedaan. Laten we hopen dat de zon voor ze gaat schijnen.” Joling volgde de halve finale niet op de televisie, maar op de radio, aangezien hij moest werken.

Het Eurovisiesongfestival was donderdagavond wel het best bekeken programma. Gemiddeld keken 2.488.000 Nederlanders via Nederland 1 naar het tv-programma. 1.531.000 Nederlanders keken ook naar de docusoap ‘Toppers op weg naar Moskou’ bij de Tros volgens de Stichting KijkOnderzoek. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten