Zoek
Sluit dit zoekvak.

“Songfestival Top 50 allertijden” op NFM

NFM, het lokale radiostation voor Nijkerk en omstreken, zendt zaterdag, 16 mei, tussen 18:00 en 22:00 de “Songfestival Top 50 Allertijden” uit. Het radioprogramma, dat deels tegelijkertijd met het Eurovisie Songfestival vanuit Moskou wordt uitgezonden, biedt daarmee een alternatief voor luisteraars die waardering hebben voor de historie van het festival.

De laatste jaren lijkt de jurering van het festival sterk beïnvloed door landen die elkaar punten gunnen, waardoor kwalitatieve inzendingen en ’typische’ songfestival-liedjes nauwelijks scoren. Tijdens het programma zal de rijke historie van de 53 voorafgaande edities van het liedjesfestival worden uitgediept en wordt uitvoerig teruggekeken naar alle inzendingen die in Nederland zijn uitgegroeid tot hits.

In de top 50 staan ‘slechts’ twee noteringen uit het laatste decennium. De oudste inzending in de lijst komt uit 1959, het meest recente songfestival-liedje komt uit 2003. De complete lijst zal vanaf vrijdag op de website van Nfm terug te lezen zijn. NFM is te ontvangen in op 106.8 FM in de regio Nijkerk en via internet. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten