Search
Close this search box.

Global Radio voltooit laatste fase grootschalige ‘Heart’operatie

Global Radio heeft vandaag (22 juni) de derde en laatste fase van de grootschalige ‘Heart’ operatie voltooid. Om klokslag 6 uur werden de laatste negen stations in het noorden van Wales en het zuiden en oosten van Engeland omgedoopt tot ‘Heart’. Met de voltooiing van de laatste fase telt het Heart netwerk nu 33 radiostations en is het popnetwerk in grote delen van het oosten, westen midden en zuiden van Engeland te ontvangen, alsmede in het noorden van Wales.

Vanochtend zijn Southern FM (Brighton), Ocean FM (Southampton), Invicta FM (Kent), Essex FM (Chelmsford), 2CR (Bournemouth), Marcher Sound (Wrexham), Coast 96.3 (Bangor), Buzz 97.1 (Birkenhead) en Champion 103 (Anglesey & Gwynedd) definitief uit de ether verdwenen, om plaats te maken voor Heart. Voor vele luisteraars zal het even wennen zijn, want sommige namen, zoals Southern en Invicta, waren 25 jaar een begrip in de ether. Aan de vormgeving hoeven ze in ieder geval niet meer te wennen, want de afgelopen weken gebruikte de negen radiostations al een deel van de audiovormgeving van Heart. Daarnaast was bijna elke 10 minuten wel een jingle met ‘Heart is coming’ te horen op de zenders.

Doordat de radiostations toegevoegd zijn aan het Heart-netwerk is ook de programmering flink op de schop gegaan. Voortaan zullen op werkdagen alleen nog tussen 6 en 10 uur en tussen 13 en 19 uur lokale programma’s te horen zijn. In het weekend zullen alleen nog tussen 8 en 12 uur lokale programma’s worden uitgezonden. De overige uren wordt het programma van Heart (106.2) uit Londen overgenomen. Lokaal nieuws zal er alleen nog tijdens piekuren (ochtend- en avondspits) worden uitgezonden.

Ruim zes maanden geleden voltooide Global Radio de eerste fase van de grootschalige ‘Heart’operatie. Nadat het popnetwerk eerst jarenlang alleen in de regio’s Londen, Birmingham en Nottingham te ontvangen was, werden in januari van dit jaar de eerste negen lokale radiostations in het oosten van Engeland omgedoopt tot Heart. In maart van dit jaar volgden nog eens 12 radiostations in westen en zuidwesten van Engeland.

Om het Heart netwerk te promoten heeft Global een nieuwe televisiecommercial op laten nemen, waarin kersverse deejay Emma Bunton de hoofdrol speelt. Deze commercial zal worden uitgezonden via ITV1, Channel 4 en GMTV. In regio’s waar Heart vandaag gestart is, zal de commercial ook in de bioscopen te zien zijn. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten