Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marike Jager nieuwe presentatrice Lowlands

Marike Jager gaat voor de Vpro de presentatie verzorgen van de uitzendingen vanaf het festival Lowlands. Dat heeft Henk Jan Heuvelink, een van haar bandleden, donderdag gezegd. Jager verzorgt de presentatie samen met Eric Corton.

Marike Jager, dochter van Marion Jager, o.a. nieuwslezer bij Skyradio, die eerder al eens een Edison nominatie in de wacht sleepte, verscheen de afgelopen tijd in verschillende televisieprogramma’s, zoals De Wereld Draait Door, vertelt Heuvelink. “Daarop hebben ze haar gevraagd een screentest te doen. Ik denk dat ze paste bij wat de VPRO zocht.”

De zangeres stond in 2007 zelf ook op Lowlands. Of de presentatie eenmalig is, moet nog blijken. “Dit is de eerste keer. Ik denk dat ze eerst afwachten hoe dit gaat en daarna gaan kijken naar de toekomst. Ze heeft niet meteen een contract gekregen voor tien jaar.” Ook moet het maar net in het schema passen van Jager. “Marike speelt zelf ook veel”, vertelt haar bandlid.

Dat de verschillende televisieoptredens haar geen windeieren legt, blijkt wel uit het feit dat ze van 21 tot en met 26 april in Vietnam was op verzoek van de Nederlandse consul-generaal. Hij had haar naar aanleiding van een optreden in De Wereld Draait Door in januari gevraagd een benefietconcert te geven voor een weeshuis.

Marike Jager staat 17 augustus in het voorprogramma van Sinéad O’Connor in het Antwerpense openluchttheater Rivierenhof. Het concert is inmiddels uitverkocht. Jager staat vrijdag op het Because I’m a girl-concert in Tilburg. De zangeres heeft sinds kort ook een nieuwe single uit, ‘Honey, honey’. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten